'Sarıyer'de ince temizlik yapacağım'

'Sarıyer'de ince temizlik yapacağım'
CHP Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Betül İstanbullu Sarıyer Manşet’e konuştu.
CHP’nin Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı Betül İstanbullu, nasıl bir Sarıyer hayal ettiğini ve belediye başkanlığında Sarıyer’i nasıl yöneteceğini Sarıyer Manşet’e anlattı. Belediyeciliğin mutfağında yetiştiğini, eksiklerin nasıl çözüleceğini çok iyi bildiğini belirten İstannbullu, “Erkek belediye başkanları şimdiye kadar toz aldı, sıra bizde... Biz kadın olarak ince temizlik yapacağız” dedi. İstanbullu, kadınlara yönelik dikkat çekici projelerini de ilk kez anlattı. 
 
Sayın İstanbullu öncelikle neden aday adayı oldunuz?
20 yıl boyunca belediyecilik yaptım. Önce Sarıyer Belediyesi ardından Şişli Belediyesi. Belediyeciliğin mutfağında yetiştim. Tüm sorunları, eksikliklerin nasıl çözüleceğini, neler yapılması gerektiğini bizzat yerinde inceledim. Sosyal projelerde bulundum. Hep kendime ‘neden olmasın’ sorusunu soruyordum ve tecrübelerimi ekip arkadaşlarımla birlikte çok sevdiğim Sarıyer için kullanmak üzere “Sarıyer Aşkına“ diyerek, hem bir kadın, hem de bir anne olarak Sarıyer’e farklılık ve geniş bir vizyon getirmek üzere yola çıktım.

betulistanbullu3.jpg

Aday adaylığınızla ilgili nasıl tepkiler alıyorsunuz?
Çok olumlu tepkiler alıyorum. Sarıyer’e artık ‘kadıneli’nin değmesi gerektiğini, bir kadın başkanın çok yakışacağını, geniş vizyona sahip, yerel yönetimler tecrübesine sahip birinin Sarıyer’i hakettiği yere getireceğini, kadınların olduğu kadar erkekler de dile getiriyorlar ve bu beni çok motive ediyor. 
 
Bir kadın olarak nasıl bir Sarıyer hayal ediyorsunuz?
Eğer yaşadığınız yeri seviyorsanız, onun daha güzel hatta kusursuz bir yer olması için hayaller kuruyorsanız mutlaka farklılıklarla ortaya çıkacaksınızdır. Biz, bu noktada oldukça iddialı geliyoruz. Ekibim ile tüm dünya çapında Sarıyer’e benzer yerleri inceliyor, daha önce hayata geçirilmiş Birleşmiş Milletler ve benzeri kuruluşlar tarafından ödüllendirilmiş birçok projeyi ve fikri Sarıyer’e uyarlamaya çalışıyoruz.
 
Sarıyer’in sorunlarını erkekler çözemedi, bıraksınlar kadınlar mı çözsün diyorsunuz? 
Evet… Şimdiye kadar onlar toz aldı biz ince temizlik yapacağız. Şimdiye kadar herkes iyi işler yapmak için yola çıkmıştır, herkesin öncelikli amacı elbette budur ancak bugüne kadar yöneticilik yapanlar toz aldı biz ince temizlik yapmaya geliyoruz, kadın ve anne gözü ile farklı bir bakış getirerek pırıl pırıl, canlı, çevreye duyarlı hayvan haklarının bilincinde olan bambaşka bir Sarıyer için çalışmaya geliyoruz. 

betulistanbullu2.jpg
 
Betül İstanbullu nasıl bir belediye başkanı olacak?
Hesap vermekten hiç çekinmeyen, şeffaf, katılımcılığa önem veren ve güler yüzlü. Belediye personeli, mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşları, tüm belediye meclisi ve parti örgütleri ile barışık, onlarla uyumlu hareket eden ve halkın sorunlarına hızlı bir şekilde cevap veren bir belediye başkanı olacak. Kavgacı değil barışçı, herkesin rahatlıkla ulaşabileceği, çalışmaktan ve iş yapmaktan asla ve asla yorulmayacak ve tabiiki sevgili hanımlarla sabah kahvemizi içmeye devam eden bir başkan olmak istiyorum. 
 
Sizin gerek Sarıyer’de gerekse Şişli’de belediyecilik deneyimleriniz var. Bu deneyimleriniz size rakipleriniz karşısında daha şanslı kılıyor mu?
Elbette belediyecilikte tecrübe çok önemlidir. Birçok belediye başkanı belediyeciliği başkan olduktan sonra öğrenmeye çalışıyor. Ama halk sizden tecrübe, bilgi birikimi ve bilinçli hizmet bekliyor. Dolayısyla tecrübeli olmam, 20 yıllık belediyecilik tecrübem olması büyük bir avantajdır. 

betulistanbullu1.jpg
 
Kadınlara yönelik projelerinizden bahsettiniz.. Bunu biraz açar mısınız?
Kadınlara yönelik çok özel çalışıyoruz. Zaten kadın politikaları konusunda uzun yıllardır özel olarak çalışmalar yaptığım için konuya en ince ayrıntısına kadar hakimim. 
 
Bu açıdan öncelikli olarak, ihtiyaç sahibi ev hanımlarımıza, engellilere, öğrencilere asgari ücretin yarısı kadar sosyal yardım yapacağız. Ev hanımlarımıza yönelik meslek kazandırıcı ve hobi kurslarını başlatacağız. Kadınlarımızın kahve, kabul günleri ve toplantılarını rahat yapabilecekleri lokaller yapacağız. Yeni annelerimizin bebeklerini çok daha bilinçli bir şekilde büyütebilmeleri için belediyemizce yeni annelere yönelik çocuk doktor ve çocuk psikolog desteği verilmesini sağlayacağız. Sürekli hizmet görebilecek bir kadın sığınma evi hayata geçireceğiz ve tüm ihtiyaçları evrensel haklara uyumlu bir şekilde oluşturacağız. 
 
Son olarak yeni Belediye yasasında tüm sorunları çözmek için Belediye Başkanına yetki verilmiştir. Her türlü yardım yapmak (dernek, sivil toplum kuruluşları spor klüpleri, ibadethaneler, okullar) Belediye Başkanının yetkisindedir.
 
Ayrıca Canım Sarıyer’i çok seviyorum. Bu yüzden de “Sarıyer aşkına” diyerek Sarıyer’i marka ilçe yapmak için yola çıktım. Çözümlerin üretildiği sevgi ve barışın kadın zarafetinin, anne şefkatinin olduğu bambaşka bir Sarıyer hayal edin. Çünkü kendime ve ekip arkadaşlarıma,  kadınlarımıza ve tüm Sarıyerlilere güveniyorum. Başaracağız. 

Bu haber toplam 5457 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
4 Yorum