SARIYER'DE İKİNCİ YANGIN!

SARIYER'DE İKİNCİ YANGIN!
Hacıosman Koleksiyon'un hemen yanındaki ormanlık alanda yangın çıktı. İtfaiye ekipleri yangına müdahale ediyor.
Sarıyer Hacıosman Bayırı Cumhuriyet Mahallesi'nin alt kısmında bulunan ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenden dolayı saat 15:30 sıralarında yangın çıktı.

haciyanginic2.jpg
 
Yangını ilk fark eden mahalle sakinleri durumu itfaiye ve orman müdürlüğüne bildirdi. Kısa sürede büyüyen yangın çok sayıda ağacın tutuşmasına yol açtı. Olay yerine ilk olarak yangın söndürme helikopterleri sevk edildi. Helikopterler boğazdan aldığı suyu, olay yerine götürülerek yangının çıktığı noktaya döktü. Karadan da itfaiye ve Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı ekipleri yangını söndürmek için çalışmalar başlattı. Yer yer alevlerin görüldüğü yangın, ekiplerin yoğun çalışmasının ardından kontrol altına alındı.
 
Yangını ilgili birimlere ilk bildirenlerden bir mahalle sakini, Orman bölge ekiplerini defalarca aramasına rağmen telefonlarına cevap alamadığını söyleyerek, “Daha sonra telefonlarıma cevap verdiler. Bana sürekli bizi arayan ve asılsız ihbarlarda bulunan bir kişinin olduğunu bu yüzden telefonlarına bakamadıklarını söylediler. Ardından olay yerine ilk olarak söndürme helikopterleri ulaştı. Sonrasında da itfaiye ekipleriyle orman ekiplerinin geldiğini gördüm" dedi. 


haciyanginic1.jpg

haciosman2.jpg

Bu haber toplam 6314 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT