Sarıyer'de iki mahallenin mülkiyet sorunuyla ilgili önemli gelişme

Sarıyer'de iki mahallenin mülkiyet sorunuyla ilgili önemli gelişme
Emirgan’ın ardından bu kez de Kazım Karabekir ve Rumelihisarı Mahallesi’nin ıslah plan çalışması Sarıyer Belediye Meclisi’nde oy birliği ile komisyona gönderildi.

Sarıyer’in mülkiyet problemi ile ilgili yeni bir gelişme daha yaşandı. Emirgan’ın ardından bu kez de Kazım Karabekir ve Rumelihisarı Mahallesi’nin ıslah plan çalışması Sarıyer Belediye Meclisi’nde oy birliği ile komisyona gönderildi. 

Sarıyer Belediyesi’nin uzun süredir üzerinde çalıştığı Rumelihisarı ve Kazım Karabekir mahallelerinin imar ıslah planları Şubat ayı Sarıyer Belediye Meclisi’ne geldi. Mahallelerden yüzlerce vatandaşın takip ettiği toplantıda önergeler sırasında AK Parti ile CHP arasında gergin anlar yaşandı. Meclisi izlemeye gelenlerin de karıştığı sert tartışmaların ardından meclise kısa süre ara verildi. Tartışmaların ardından AK Parti grubu meclisi terk etti.  

İKİ MAHALLENİN PLANLARI KOMİSYONA HAVALE EDİLDİ 

Aranın ardından meclis CHP’li meclis üyelerinin katılımıyla gündem maddelerine devam etti. Rumelihisarı Mahallesi ve Kazım Karabekir Mahallesi’nin planlarına geçildi. Bu maddeler oybirliği ile komisyonlara havale edildi. Çalışmanın cuma günü Meclis'ten geçmesi bekleniyor.

sariyer-belediye-meclisi-003.jpg

ZEYBEK: “NİSAN AYINDA TÜM MAHALLELERİN PLANLARI GELECEK”

Gündemle ilgili söz alan Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek, geçtiğimiz ay Emirgan Mahallesi ile ilgili gündem maddesinin Meclis’ten geçtiğini anımsatarak, şimdi de Rumeli Hisarı ile Kazım Karabekir mahallelerinin geçeceğini söyledi. Zeybek, önümüzdeki ay ise Pınar Mahallesi’nin, nisan ayında ise tüm mahallelerin aynı şekilde Meclis gündemine geleceğini açıklayarak şöyle konuştu: “Türkiye’nin kamu varlıkları, Türkiye Varlık Fonu’na aktarıldı. İBB’ye gelen 2 bin maddenin 1800’ü imar konusudur. FSM’nin halen imarı yok. Buralar, riskli alan ilan edilip, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na devredilmişti. Siz İBB’nin imar planına yönelik herhangi bir çalışma yaptığını duydunuz mu? Sarıyer dışından insanları buraya getirip, siyaset yapmalarına engel olmanızı istiyorum” dedi.

"SARIYER BELEDİYE MECLİSİ ÖRNEKTİR"

Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, bir mahallenin kaderiyle ilgili karar alındığını ve bu durumun hiçbir meclise nasip olmayacağını kaydederek, “Sarıyer Meclis’i örnektir” dedi.

sukru-genc-001.jpg

ŞÜKRÜ GENÇ: TOPLUMUN HUZURU İÇİN VARIZ

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, sekiz yıldır, geceli gündüzlü, yoğun bir mücadele içinde, verilen sözleri teker teker yerine getirdiklerini kaydetti. Hem gecekondular, hem mülkiyet sorunu, hem de yalılarla ilgilendiklerini söyleyen Genç şöyle konuştu: “Sarıyer’in 2009 öncesine dayanan temel mülkiyet sorunu vardı. Benim de, ‘Tapu problemlerini çözeceğim’ diye bir sözüm... Belediye’mizde 2 binin üzerinde insan çalışıyor. İstanbul’un en büyük belediyelerindeniz. Kamu kurumlarında da, toplumda da herkes bilir ki, Şükrü Genç, hiç kimsenin kişisel dosyası için buraya gelmez; toplum için gelir.

“ÇOCUKLARIMIZA TAPULARI DEVREDECEĞİZ”

En büyük projemiz, toplumun birlik ve beraberliği ve huzurudur. Sarıyer’in en büyük sorunu mülkiyet sorunudur. O halde herkesin el ele tutuşarak size bu konuda destek vermesi gerekir. Yasalar bu mahallelerin sorununa çözüm imkânı veriyor. Biz de çözüyoruz. Birileri de bundan rahatsız olacaktır, çünkü bölge rant bölgesi. Gündemimiz Cuma günü Meclis’ten, Allah’ın izniyle geçecek. Konuyla ilgisi olmayanlar, ellerindeki çantayla işin peşinden koşuyorsa, işin sahibi olan sizlerin de işin peşini bırakmamanız gerekir. Şunu bilin ki kesinlikle haklı taraftayız. Ve yasanın verdiği hakla, çocuklarımıza tapularımızı devredeceğiz. Biz yola çıktık ve yolumuzdan asla geri dönmeyeceğiz."

Bu haber toplam 8446 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum