Sarıyer’de hazlıklar tamamlandı, kurban satışları başladı

Sarıyer’de hazlıklar tamamlandı, kurban satışları başladı
Bayram öncesinde kurbanlıkların sağlıklı bir ortamda satış ve kesim işlemlerinin yapılabilmesi için gerekli hazırlıklar tamamlandı.

Maden Mahallesi'nde kurulan kurban alanını gezerek çalışmaları yerinde inceleyen Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, belediye çalışanları için kurban seçti.

Sarıyer Belediyesi, yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Maden Mahallesi’nde kurulan kurban satış ve kesim alanında tüm vatandaşların ihtiyacına cevap verecek donanıma sahip olması için gerekli çalışmaları tamamladı. Bütün tedbir ve hazırlıkların Sarıyer Kaymakamlığı Kurban Hizmetleri Komisyonu’nun belirlediği kanunlar göz önünde bulundurularak yapıldığı alanda Fen İşleri, Temizlik İşleri ve Veteriner İşleri Müdürlükleri, kurban sahiplerinin ibadetlerini rahat ve hızlı bir şekilde yerine getirmeleri için çadırları ve kesim alanını hazır hale getirdi. Ayrıca kurban satım alanında sabah ve akşam olmak üzere günde iki defa ilaçlama yapılıyor. Kurban Bayramı’na sayılı günler kala Sarıyer Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü hekimleri, kurban alırken dikkat edilmesi gerekenler, kesim ve sonrasında yapılacaklar ile alakalı vatandaşları uyardı.

kurban2.jpg

ESNAFLAR UNUTULMADI

Kurban Bayramı öncesinde hazırlıklarını tamamlayan Fen İşleri Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, hayvan satmak için gelen esnafın kişisel ihtiyaçlarını karşılayacak şekilde gerekli düzenlemeleri yaparken, getirilen hayvanların indirilmesi için rampalar, hayvanları tartmak için kantar, su ihtiyacını temin etmek üzere su deposu, banyo, mescit ve otopark kurdu.

kurban1.jpg

ALAN, ÇEVRE KANUNU’NA GÖRE DİZAYN EDİLDİ

Alanda 35 kurban çadırının yanı sıra, küçükbaşlar için ve büyükbaşlar için modern kesim ünitesi de ekipler tarafından kuruldu.  Maden Mahallesi’nde kurulan alanda Sarıyer Belediyesi ile İlçe Tarım, Gıda ve Hayvancılık Müdürlüğü’ne bağlı veteriner hekimleri tarafından vatandaşlara kurbanlık hayvanlar hakkında sıhhi destek sağlanıyor. Kurbanlıklar, veteriner hekimler tarafından denetimden geçirildikten sonra alana alınıyor. Yapılan denetimlerde, sağlık raporu ve küpesi olmayan hayvanların alana girmesine izin verilmiyor. Alanın temizliği ise Sarıyer Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü tarafından yapılıyor.

Bu haber toplam 2556 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT