Sarıyer'de hayvan barınağı ateşe verildi!

Sarıyer'de hayvan barınağı ateşe verildi!
Hayvanseverlerin, Uskumruköy'de kurduğu ve 95 köpeğin bulunduğu barınak, bir grup tarafından ateşe verildi.

Hayvanseverlerin Sarıyer Uskumruköy’deki ormanlık alanda sokak hayvanları için kurduğu, 95 köpeğin bulunduğu barınak, köpekleri burada istemeyen bir grup tarafından ateşe verildi.

Habertürk'ün haberine göre; önceki gün Uskumruköy’de akıl almaz bir olay yaşandı. Bahçeköy Orman Müdürlüğü’nün karda kışta köpekler sokakta kalmasın diye gönüllülerin oluşturduğu barınak için tahsis ettiği alan ateşe verildi. Barınaklar cayır cayır yandı, küle döndü. Yangını haber alıp olay yerine koşan ve alevleri söndüren hayvanseverler, “Neyse ki köpek cesediyle karşılaşmadık fakat yaralı hayvanların ormanın derinliklerine kaçtığını düşünüyoruz” dedi. Barınakların kurulmasını sağlayan hayvanseverler, yangının köyde yaşayan ve köpekleri burada istemeyen bir grup tarafından çıkarıldığını iddia etti:

AV TÜFEĞİ SAÇMALARI

“Bu ilk değil. Daha önce de iki kez barınaktaki köpek barakaları kırıldı, ortalık tarumar edildi. Köpekleri burada istemeyen bir grup var. Bize ‘Köpekleri götürmezseniz zehirleriz, burayı yakarız, yıkarız’ demişlerdi.” Hayvanseverler korkudan kaçan köpekleri etrafta ararken yerlerde av tüfeği saçmalarını da bulunca, köpeklerin vurulmuş, yaralanmış olma ihtimaline karşı arama yaptı ama köpeklerin çoğu ormana kaçmıştı, bulunamadı.

BU DONDURUCU SOĞUKTA KÖPEKLER NEREYE GİDECEK

Daha önce köpekleri istemeyen kişilerle uzlaşmak için köy kahvehanesine Jandarma Komutanı ve belediyenin veteriner işleri müdürü ile gittiklerini ifade eden hayvanseverlerden Osman Sarar, benzer bir olayın tekrarlanmaması için uzlaşmak istediklerini söyledi: “Emeklerimiz ziyan oldu. Şimdi bu köpekler nereye gidecek? Bu dondurucu soğukta, karda kışta sığınacak hiçbir yerleri kalmadı. Belki de yaralı şekilde etrafta telef olup gidecekler. Çoğu sakattı zaten.”

‘KİMSENİN MÜLKÜ DEĞİL’

Belediyenin kendilerine tüm desteği verdiğini, veteriner işleri müdürlüğünün köpeklerin tedavilerini karşıladığını ama bu durumda onların da elinin kolunun bağlı kaldığını söyleyen Sarar, “Vatandaşı rahatsız eden köpek varsa belediyenin barınağına götürebileceğimizi söylemiştik fakat bu olayla karşılaştık. Ayrıca, Bahçeköy Orman Müdürlüğü hayvanların kışı geçirebilmesi adına bize bu alanı geçici olarak tahsis etti. Bu alan kimsenin mülkiyetinde de değil” dedi.

Hayvan barınağını yakıp kurşun yağdırdılar

Hayvan barınağını yakıp kurşun yağdırdılar

Bu haber toplam 7287 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT