Sarıyer'de "formulaz" çılgınlığı!

Sarıyer'de "formulaz" çılgınlığı!
Sarıyer’de düzenlenen Formulaz Tahta Araba Şenliği, renkli görüntülere sahne oldu.

Sarıyer Belediyesi ile Formulaz Derneği ve Redbull tarafından "Arabam tahtadan inerim rampadan" sloganıyla gerçekleştirilen şenliğe yarışmacılar çoğu kendi tasarımları 35 tahta arabayla katıldı.

formulaz sarıyer

Sarıyer Ferahevler Kaymakamlık Önü ile Japon Parkı Arası’nda gerçekleşen yarışma vatandaşların yoğun ilgisiyle karşılaştı. Yarışın startını ise Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve ünlü manken Tuğba Özay verdi. Eğlenceli, zevkli ve heyecanın dorukta olduğu yarışa Rize’den gelen yarışmacılar kendi tasarladıkları tahta arabalarla katıldı.

formulaz sarıyer

Başkan Genç: “Terör halkımızın sokağa çıkmasına engel olamayacak”

Yarışma öncesi bir konuşma yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Hakkari'deki terör saldırısında şehit edilenlere rahmet, yaralılara da şifa dileğinde bulunarak, yarışmaya katılanlara teşekkür etti. Şehitlerimiz için yapılan saygı duruşu ve istiklal marşının ardından Başkan Genç konuşmasında "Terör halkımızın sokağa çıkmasına engel olamayacak. Hayatı durdurmayacağız." dedi. Genç, yarışmanın ilerleyen zamanlarda uluslararası çapta yapılması için bir çalışma yapacaklarını dile getirdi.

formulaz sarıyer

Tahta arabaların görevlilerce uygun olup olmadığının kontrol edilmesinin ardından yarışlar, beşer kişiden oluşan gruplar halinde gerçekleştirildi. Sürücülerin zaman zaman tehlikeli anlar yaşadığı yarışta heyecanın dorukta olduğu görüldü.

Tahta araba yarışında olası kaza ihtimaline karşı güvenlik önlemleri artırıldı. Yarış güzergahındaki yol kenarlarına saman balyalar konuldu. Lastik ayakkabı ve kıl çorap giydikleri gözlenen yarışmacılar, olası kazalara karşı kask, kolluk ve dizlik taktı. Sağlık ekipleri ile zabıta ekipleri de parkur çevresinde önlem aldı. Yaşanan küçük çaplı kazalarda hafif yaralananlara sağlık ekiplerince müdahale edildi.

formulaz sarıyer

Yarışmada dereceye girenlere Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından çeşitli hediyeler verildi.

Bu haber toplam 6955 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT