Sarıyer'de fırtına sonrası hasar ortaya çıktı

Sarıyer'de fırtına sonrası hasar ortaya çıktı
Pazar günü İstanbul’da etkili olan şiddetli yağış ve fırtına nedeniyle Sarıyer'deki Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı ile Kilyos ve Garipçe köyünde bulunan iş yerleri zarar gördü.

İstanbul’da pazar günü etkili olan fırtına ve sağanak yağış nedeniyle Sarıyer Garipçe sahilindeki işyerleri zarar gördü. Deniz kenarındaki işletmelerde hasar tespit çalışmaları sürerken, zararın boyutu dalgalar çekilince ortaya çıktı. Dalgaların yerle bir ettiği işletmelerden birinin sahibi Ramazan Kurt, "İşletmemizde 10-15 kişi ekmek yiyordu. İşletmemiz şu anda kullanılamaz durumda. Biz bu dalganın olacağını bekliyorduk, gerekli tedbirleri aldık ama her ne kadar tedbir almış olsak da dalga çok büyüktü, çok büyük bir yıkım oldu içeride. Kullanılamaz hale geldi. Dükkânımızın yeniden eski haline getirilmesi için destek olunmasını bekliyoruz. Dalgadan işletmemiz büyük zarar gördü. Burada en büyük zararı bizim işletmemiz gördü" şeklinde konuştu.

Zarar gören iş yerlerinde hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Sarıyer’de bulunan Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı’nı dalgalara karşı koruması için tonlarca ağırlığındaki dev beton bloklarla inşa edilen dalgakıran fırtına nedeniyle oluşan dev dalgalarla yıkıldı. Dalgakıranla birlikte deniz feneri ve mendirek de yıkıldı. Dalgaların çekilmesi ile birlikte barınaktaki hasar ortaya çıktı. Ekiplerin, Rumeli Feneri Balıkçı Barınağı’nda hasar tespit çalışmaları sürüyor.

Bu haber toplam 390 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT