Sarıyer'de Ekrem İmamoğlu rüzgarı

Sarıyer'de Ekrem İmamoğlu rüzgarı
CHP'nin İBB Başkan Adayı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer ve Ayazağa'da vatandaşlara seslendi.

Sarıyer halkının yoğun ilgi gösterdiği mitingde konuşan İmamoğlu kendisi hakkında çıkan yalan haberlere de tepki gösterdi.

İmamoğlu, İstinye'den Sarıyer Merkez Mahallesi'ne kadar sahil boyunca seçim otobüsünden vatandaşları selamladı. Güzel havayı fırsat bilip sahillere akın eden vatandaşlar, kendilerini selamlayan İmamoğlu'na el sallayarak destek verdi. Sarıyer'de esnaf ziyaretleri yapmayı planlayan İmamoğlu, yaşanan izdiham nedeniyle seçim otobüsünün üzerinden vatandaşlara seslenmek zorunda kaldı. İmamoğlu, vatandaşlara, 31 Mart seçimlerinde çok çalışmak zorunda olduklarını hatırlattı.

imamoglu3.jpg

Konuşmasının ardından otobüse dönen İmamoğlu, vatandaşların yoğun talebi üzerine kısa bir süre otobüsten inerek sevenleriyle fotoğraf çektirdi. İmamoğlu, daha sonra miting için Ayazağa Stadı'na geçti. İmamoğlu, vatandaşların yoğun ilgisi altında stat içine kurulan sahneye ulaştı.

imamoglu1.jpg

ŞÜKRÜ GENÇ; “İSTANBUL EKREM İMAMOĞLU İLE GÜLECEK”

 Mitingde ilk konuşmayı Sarıyer Belediye Başkanı ve başkan adayı Şükrü Genç yaptı. “Sarıyer her zaman güzeldi ama İstanbul’la çok daha güzel olacak. Sarıyer zaten gülüyordu, İstanbul’da gülen yüzlü başkanla Ekrem İmamoğlu ile daha da gülecek” dedi.

“HİÇBİR ŞEKİLDE TEHDİTLE DEĞİL, SEVGİYLE GELECEĞİM”

Şükrü Genç, “Ben 10 yıldır çok kahırlarda kaldım. Yaptığım tüm evraklar Büyükşehir’den geri döndürüldü. Yaptığım evraklar başka adreslere gönderildi. Ayazağa’nın planları aylarca bekledi. Ayazağa’nın büyük bir kısmı tapusunu alacakken, son anda geri gönderildi. İşte onun için İmamoğlu’nun gitmesi lazım oraya. Bugün kenarlarda bekleyip çekingenlikle içeriye giremeyen sevgili dostlarıma söz ediyorum. Oralarda bizi bekleyin. Ben oraya da geleceğim. Hiçbir şekilde tehditle değil. Sevgiyle geleceğim. O kapılara sevgiyle geleceğiz” dedi.

imamoglu9.jpg

İMAMOĞLU: ''BEN, HERKESİ KUCAKLIYORUM''

Genç'in ardından sahneye çıkan İmamoğlu, yaklaşık 5 bin kişilik coşkulu bir kalabalığa seslendi. İmamoğlu, ''Bu ülke kurulurken bir mesaj verildi. Yurtta sulh dünyada sulh. Yaşasın Mustafa Kemal. Huzurumuza dokunmayın. Biz, huzur istiyoruz. Teröristler bu ülkeye asla elini süremez. Şehitlerimize rahmet diliyoruz'' dedi. ''Ben, herkesi kucaklıyorum'' diyen İmamoğlu, ''CHP ve İYİ Parti olarak ittifak yapıyoruz. Hem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'na hem de İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e teşekkür ediyorum'' diye konuştu. İnsan ayırmadığını belirten İmamoğlu'nun konuşmasının satır başları şöyle oldu:

AK PARTİLİLER'İN DE OYUNU ALACAĞIM

Kardeşim ben insan mı ayırıyorum? HDP'li kardeşimin yeri burada. Biz, kimi ayırmışız ya. MHP'nin de yeri burada. Saadet Partili'nin de Vatan Partili'nin de… Daha ötesini söyleyeyim mi? Ben, AK Partililer'in de oyunu alacağım. Baktılar baş edemiyorlar. İmamoğlu'nun özü neyse, sözü de o. Neymiş? Haber yapacaklar! Neymiş? Karalayacaklar! Vah vah vah! Kötü söz sahibine aittir. Yollayın gitsin kardeşim, yollayın gitsin. Bu kadar basit. Hani 'Emekli edin' dedik ya. Kötü sözü de söyleyene yollayın. İnsanları bölük pörçük yapıp kazanmak istiyorlar. 'Kazanmak için her yol mubah' diyorlar. Müsaade etmeyeceğiz.

imamoglu6.jpg

HÜRRİYET GAZETESİ’NE TEPKİ

Ne yaptılar, göstereyim. Türkiye'nin doğdum doğalı okuduğum gazetelerinden biridir. Ne yaptı? Sözüm ona haber yaptı! Yahu kardeşim, onlarca yıl emek verilmiş bir gazetesin, yalan haber yapılır mı? Yalnız yuhalamayın kurban olurum bak, ağzınız yorulur. Bu ne? Hürriyet Gazetesi. Diyor ki burada, 'İstanbul, Ankara'yı İmamoğlu ve Yavaş değil, HDP yönetecek!' Bak şimdi, komedi nerede? Efendim neymiş, HDP Eş Genel Başkanı böyle demiş. Tek tek dinledim. HDP Eş Genel Başkanı Sayın Temelli böyle bir şey söylememiş. Yani yalan yazıyorlar Hürriyet Gazetesi'nin internet sitesinin manşetinde. Neymiş? HDP yönetecekmiş! Kıyameti kopardım. Ondan sonra haberi değiştirdiler. 
Aynı kurumun bir parçası, uluslararası bir kurumun ismini kullanan CNN Türk yine aynı haberi yapıyor. Dokundu mu size HDP'linin oyunu alacağım diye, dokundu mu? HDP'ye oy verenler benim kardeşim. AK Parti'ye oy verenler de benim kardeşim. Onların vicdanları bu yalanları kabul etmez. Gün içinde manşet değişti. Ben bunu söyledim sabah, 1 saat sonra manşet değişti, manşet şu oldu: 'HDP Eş Genel Başkanı, gizli ittifakı itiraf etti! Yavaş ve İmamoğlu bilecek ki, seçilmişse HDP oylarıyla seçildi!' Tamam, doğrudur, bunu diyebilir. Sen, manşet yapmadın da niye bunu manşet yaptın? Ben sana kızınca haber değiştiriyorsun.

''DÜNYANIN EN BÜYÜK KÖTÜLÜĞÜ YALAN SÖYLEMEKTİR''

Ben, o gazetenin başındaki adama bir tavsiyede bulunuyorum. Gazeteciysen, dilini değiştir, yalandan vazgeç. 'Yok, siyaset yapacağım' diyorsan, Gel sana siyaset öğreteyim. Temiz siyaseti öğretirim ha, belki o başkalarına sorar, yanlış yola girer. Ahlakı ve yalan söylememeyi öğretirim ona. Dünyanın en büyük kötülüğü yalan söylemektir. İnsan ayırmamayı öğretirim, aklını başına getirmeyi öğretirim. CNN uluslararası bir kurumdur. Gelin, isminizi kirleten sözüm ona gazetecilerin bu yürüyüşünü engelleyin. Varsaydık ki, bizi TV'lere çıkarmayacaklar, panolara resimlerimizi asmayacaklar. Ben sizin kalbinize girdim ya, gerisi boş. Ben şuna inanıyorum. Sizin kalbinizden beni ve yüreğinizden beni asla söküp atamayacaklar.

SİVASLILARDAN ŞÜKRÜ GENÇ VE İMAMOĞLU’NA DESTEK 

Mitingde Sarıyer Sivaslılar Derneği’nin yöneticileri de açtıkları pankartla Sarıyer Belediye Başkanı ve adayı Şükrü Genç ile İBB Adayı Ekrem İmamoğlu’na desteklerini ifade ettiler.

imamoglu2.jpgimamoglu4.jpgimamoglu5.jpgimamoglu7.jpgimamoglu8.jpg

Bu haber toplam 4218 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT