Sarıyer'de Ekrem İmamoğlu izdihamı!

Sarıyer'de Ekrem İmamoğlu izdihamı!
23 Haziran’a iki gün kala Millet İttifakı'nın İstanbul Büyükşehir Belediye adayı Ekrem İmamoğlu, Sarıyer'de halkla buluştu.

Sahil boyunca Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte halkı selamlayarak miting alanına gelen İmamoğlu burada büyük coşkuyla karşılandı. Binlerce kişinin katıldığı dev miting Sarıyer’in en kalabalık mitingi olarak tarihe geçti.

“Milleti barıştırmaya geliyoruz”

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte vatandaşları selamlayan Ekrem İmamoğlu, “Şimdi hukuka aykırı aldıkları kararı, demokrasiye verdikleri zararı tedavi etme zamanıdır. El ele verip Sarıyer’in tüm sorunlarını birlikte çözeceğiz. Herkesi kucaklayacağız, oy veren vermeyen bakmayacağız. Oralı buralı diye bakmayacağız. Biz milletine etnik köken üzerinden ayrım yapmayacağız, inadına milleti barıştırmaya geliyoruz. Bu şehri hep birlikte yönetmeye geliyoruz” dedi.

miting14.jpg

“Tüm yaptıklarını açığa çıkaracağım”

YSK'nın İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanlığı seçimini iptal etmesinin ardından mazbatası alınan Millet İttifakı'nın İBB Başkanlığı adayı Ekrem İmamoğlu gündeme dair yaptığı açıklamada; "Bu kadar takla atmaları, bu kadar cambazlıktan sonra oturdum düşündüm, bir sürü soru sordum, nedir ya, İBB Başkanlığı, bazı cevapları buldum. Ya bu kadar takla atılır mı, bu kadar cambazlık yapılır mı, ne var orada, bir avuç insan bizim bilmediğimiz neler çeviriyor? Size söz veriyorum, hepsini açığa çıkaracağım. Hepsini bulacağız." ifadelerini kullandı.

miting8-001.jpg

"En azından benim bir diplomam var"

İmamoğlu, kendisi hakkında ortaya atılan iddialara yanıt verirken, "Benim üniversite diplomamı şaibeli diye yazıyorlar. Sordular, ben de dedim ki 'Benim en azından var olan üniversite diplomam ile ilgili şaibeli diyorlar'."ifadelerini kullandı. 

İmamoğlu'nun açıklamalarından satır başları şu şekilde: "Pontus, Yunan dediler, herkesin etnik kökeni şerefidir namusudur. Etnik köken üzerinden hakaret olmaz. Hepsi tek tek düştü. Sonunda ne oldu biliyor musunuz, ip koptu, hepsi yere çakıldılar. Hani yalancının mumu yatsıya kadar yanardı ya, bu cambazların da cambazlığı bir hafta on gün sürdü.  Ben artık akıllanmıştır diye düşünüyordum, bu sefer son 4-5 gündür taklacı oldular. Düz takla atıyorlar, sonra ters takla atıyorlar, sonra bir bakmışsın o da yetmedi asimetrik takla atıyorlar. Allah akıl versin bunlara"

miting1-002.jpg

"Bunlara göre oy için her şeyi mubahtır"

Bu seçim milli iradeyi ortaya çıkardığı gibi, bazılarının da iradesizliğini ortaya çıkardı. Bir sürü alavere, dalavere yaptılar, takiyyecilik yaptılar, popülizm yaptılar, dünden bugüne attıkları taklalarla iş göreceklerini zannettiler. Ben diyorum ki, Allah size akıl versin derken samimiyiz, inanın hep birlikte bunların gerçek yüzünü görmekten de mutlu oldum. Oy için her yol mübahtır diyorlar, her yol olur diyorlar. Yeter ki oy. Devlet işi, millet işi ciddi iştir, her şey oy için yapılmaz.

miting10-001.jpg

"Kişiye hizmet etmeyin, devlete hizmet edin"

Bakın bir çok yerden çağrı yaptım, yine söylüyorum, devletin bürokrasisi, savcı, hakimi, kaymakamı, valisi, memuru, öğretmeni; kişiye hizmet etmeyin, devlete hizmet edin. Bağlı olduğunuz kurum devlet. Ben özgün ve özgül iradesiyle burada duran bir kardeşinizim. Biz başkanlar olarak devletine bağlı, tek bir yerden talimat alırız, milletinden talimat alırız milletinden. Bizim demokrasi anlayışımızda, sosyal devlet anlayışımızda, ahlaklı siyaset anlayışımızda birilerine tabi olmak yoktur, milletine tabiyiz biz. Birilerine tabi olanların birçoğu şimdi yurt dışında ama milletine, devletine bağlı olanlar bu vatanın içerisinde.

miting2-002.jpg

"Herkesi kucaklayacağız, milleti barıştırmaya geliyoruz"

Bütün bunlar oldu, bitti, gitti. Şimdi hukuka aykırı aldıkları kararı, demokrasiye verdikleri zararı tedavi etme zamanı. Hep birlikte kazanma zamanı. Biz bu söylediklerimizi size söylüyoruz ama esas burada olmayanlara söylüyoruz. Onları da kucaklayacağız, oy veren vermeyen bakmayacağız. Oralı buralı diye bakmayacağız. Biz milletine etnik köken üzerinden ayrım yapmayacağız, inadına milleti barıştırmaya geliyoruz. Bu şehri hep birlikte yönetmeye geliyoruz.  Bu şehri hep birlikte yöneteceğiz, göreceksiniz mutlu edeceğiz. Biz vatandaşına hizmet etme anlaşıyla göreve geliyoruz. Bakacaksınız herkes dönmüş mü, herkes gelmiş mi? Hep beraber son bir günü çalışarak, herkesin sandığa gidip gitmediğini kontrol ederek bizlere yol arkadaşlığı yapmaya hazır mısınız?"

miting5-002.jpg

Sarıyer forması hediye edildi

CHP İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç ve İYİ Parti İlçe Başkanı Taner Tayfur da otobüsün üzerine çıkarak halkı selamladı. Sarıyer Spor Kulübü yönetimi de İmamoğlu’na Sarıyer forması hediye etti.

miting3-002.jpgmiting4-002.jpgmiting6-001.jpgmiting7-001.jpgmiting9-001.jpgmiting11.jpgmiting12.jpgmiting13.jpgmiting15.jpg

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 10855 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT