Sarıyer'de doğalgaz paniği

Sarıyer'de doğalgaz paniği
Sarıyer'de Piyasa Caddesi'nde yol çalışması sırasında bir iş makinesi, doğalgaz borusunu patlattı.
Sarıyer'de, kazı çalışması yapan işçiler, yolun altından geçen doğalgaz borusunu patlattı. Büyük paniğin yaşandığı olay nedeniyle yol kısa süre araç ve yaya trafiğine kapatıldı.
 
Olay, sahil yolu üzerinde Piyasa Caddesi'nde saat 12.00 sıralarında meydana geldi. Aydınlatma direklerindeki arızayı gidermek için kazı çalışması yapan işçiler, hiltiyle kazı yaptığı sırada doğalgaz borusunu deldi. Doğalgaz büyük bir gürültüyle patladı. Çevredeki vatandaşlar panik halde olay yerinden uzaklaşmaya çalıştı. Olay yerine gelen polis ekipleri yolu çift taraflı trafiğe kapadı. Hiçbir yaya ve araç olay yerine yaklaştırılmadı. Olay yerine gelen İGDAŞ ekipleri gazı kestikten sonra yol araç ve yaya trafiğine açıldı.
 
Büyük bir gürültüyle patlama meydana geldiğini belirten bir görgü tanığı herkesin panik halinde kaçıştığını ve hiçbir önlem alınmadığını öne sürdü.
 
Hiltiyi kullanan görevli polis tarafından ifadesi alınmak üzere polis merkezine götürülürken, olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
 
İGDAŞ'TAN GAZ KAÇAĞI AÇIKLAMASI
İGDAŞ tarafından Sarıyer'de iş makinesinin deldiği doğalgaz hattıyla ilgili yapılan açıklamada, "Ekipler, gerekli güvenlik önlemlerini almış, gaz kontrollü olarak boşaltıldıktan sonra gaz akışı tamamen kesilmiştir" denildi.   
 
İGDAŞ Kurumsal İletişim ve Medya İlişkileri Müşavirliği, Sarıyer'de iş makinesinin doğalgaz borusunu delmesi sonucu yaşanan gaz kaçağıyla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Bugün saat 11.40'da Sarıyer Büyükdere Piyasa Caddesi Sahil Yolunda bir altyapı kuruluşunun sürdürdüğü çalışma esnasında iş makinesi doğalgaz çelik hattımıza zarar vermiş ve gaz çıkışına sebep olmuştur. Gelen ihbar üzerine olay yerine derhal intikal eden 187 Doğalgaz Acil ekipleri, gerekli güvenlik önlemlerini almış, boruların içerisinde kalan gazın kontrollü şekilde boşaltılması işleminin tamamlanmasından sonra gaz akışı tamamen kesilmiştir" ifadelerine yer verildi.

 

Bu haber toplam 3940 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT