Sarıyer’de deprem tatbikatı 

Sarıyer’de deprem tatbikatı 
1-7 Mart Deprem Haftası etkinlikleri kapsamında Sarıyer Sivil Savunma Ekipleri, Sarıyer Kaymakamlığı ve Sarıyer Belediyesi’nin işbirliği ile birçok noktada tatbikat gerçekleştirdi. 

Sarıyer’deki bazı okullarda gerçekleştirilen tatbikatlarda öğrencilerde depren anında neler yapmaları gerektiği ile ilgili bilgiler verildi. Tatbikatlara Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Aygün ve Hüseyin Coşkun’ da katıldı.

Şilan’ın performansı alkış aldı

Sarıyer Meydanı’nda gerçekleştirilen tatbikatta ise; Sarıyer Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü Sivil Savunma Birimi’nin arama kurtarma köpeği olan Şilan, K9 köpek eğitmeni Halit Canbaş nezaretinde kısa bir gösteri gerçekleştirdi. Canlı arama kurtarma köpeği Şilan, oluşturulan enkaz görünümlü alanda yaralıyı bularak görevini başarı ile tamamladı.  Şilan’ın gösterisi ise meydanda izleyenler tarafından büyük alkış aldı. Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, AFAD ve Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Ekipleri’nden bilgi aldı.

deprem1-001.jpg

Deprem haftasındaki etkinlikler daha sonra Zekeriyaköy’deki Nural Sitesi’ndeki tahliye tatbikatı ile devam etti.  Sarıyer Belediyesi Sivil Savunma Ekipleri ve İtfaiye’nin ortaklaşa yürüttüğü çalışmada binadaki yaralılar kurtarıldı.

Bu haber toplam 4209 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT