Sarıyer'de darbeye karşı ortak tavır

Sarıyer'de darbeye karşı ortak tavır
Olağanüstü toplanan Sarıyer Belediye Meclisi’nde CHP ve AK Parti grupları darbeye karşı ortak bir deklarasyona yayımladı.

Sarıyer Belediye Meclisi, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ)  gerçekleştirdiği darbe girişimine karşı olağanüstü toplanarak mecliste grubu bulunan CHP ve AK Parti’nin imzaladığı ortak bir deklarasyon yayımladı. Tüm salonun Türk Bayrakları ile donatıldığı toplantıya CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve AK Parti İlçe Başkanı Salih Bayraktar’ın yanı sıra ilçe yöneticileri ve bazı muhtarlar da katıldı.

darbe-sariyer2.jpg

Şehitlere saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan meclis toplantısında meclis başkanvekillerinin ortak imzaladığı deklarasyon Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç okudu. Deklarasyonun ardından AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Çelik ve CHP Grup Başkanvekili Gökan Zeybek de yaptıkları konuşmalarla darbe girişimini sert bir dille kınadılar.

Meclis sonunda Belediye Başkanı Şükrü Genç'in önerisiyle meclise katılan herkesin olduğu tarihi bir fotoğraf verildi.

darbe-manset2.jpg

Sarıyer Belediye Meclisi’nin aldığı kararla yayımlanan ortak deklarasyonun tam metni;

Bizler Sarıyer Belediyesi Meclisi çatısı altındaki CHP ve AK Parti Grupları ile tüm Meclis Üyeleri olarak aziz milletimizin kendisine, milli iradeye, devletimize ve Türkiye Büyük Millet Meclisine yönelik 15 Temmuz gecesi başlatılan darbe girişimini şiddetle kınıyoruz. Ülkemizin birliği, beraberliği ve bütünlüğünü hedef alan bu darbe girişimi Türk demokrasi tarihine bir kara leke olarak girmiştir.

Aziz Milletimiz darbenin karşısında durmuş ve bu kanlı darbe girişimini engellemiştir. Türkiye Cumhuriyeti ve kurumlarını canı pahasına koruyan bu aziz millet her türlü övgü ve takdiri ziyadesiyle hak etmektedir.

O gece Türk Milletinin devletine ve milli iradeye verdiği destek tarih boyunca unutulmayacaktır. Dünya demokrasi tarihinin şanlı bir tablosu olarak kaydedilmiştir.

Herkes bilmelidir ki bugün olduğu gibi gelecekte de milletimize, milli iradeye ve devletimize karşı her türlü girişim, karşısında milletimizin çelikten iradesini bulacaktır.

Türkiye Büyük Millet Meclisimizdeki tüm siyasi partilerimiz  ve Milletimiz gibi Sarıyer Belediye Meclisi de, darbe girişimine ortak bir tavır ve ortak bir dille karşı durmaktadır.

Bu ortak tavır milli irade ve milletimizi daha da güçlendirmiştir.

Sarıyer halkının temsilcisi olan bizler, tüm halkımız ve kurumlarımızla milli iradenin ve demokrasinin yanındayız. Milli iradeye hep birlikte sahip çıkıyoruz ve ebediyen de sahip çıkacağız.Türkiye’de hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağının somut delili bu ortak bildiridir. Milletimiz müsterih olsun.

Bu şanlı direniş sırasında milletimizin aziz fertlerinden pek çok vatandaşımız şehit olmuştur.

Sarıyer ilçemizde darbe girişimi sırasında 2 yurttaşımız hayatını kaybetmiş, çok sayıda yurttaşımız da yaralanmıştır.

Darbeye direnirken şehit olan kardeşlerimizi rahmetle anıyoruz. Yaralılarımıza acil şifalar diliyoruz, milletimizin başı sağolsun.  19.07.2016

Bu haber toplam 3549 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT