Sarıyer’de dalgıçlardan deniz temizliği

Sarıyer’de dalgıçlardan deniz temizliği
Marmara Denizi’nin korunması için farkındalık oluşturmak amacıyla Sarıyer Belediyesi’nin su altı ekibine bağlı dalgıçlar Kireçburnu sahilinde deniz temizliği yaptı.

8 Haziran Marmara Denizi Günü dolayısıyla Sarıyer’de deniz temizliği yapıldı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Marmara Belediyeler Birliği’nin koordinasyonu ile yapılan etkinliğe Sarıyer Belediyesi ev sahipliği yaptı. Sarıyer Belediyesi’nin Spor İşleri Müdürlüğü, Çevre Müdürlüğü ve Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün ortaklaşa düzenledikleri etkinlikte; su altı ekibine bağlı dalgıçlar Sevgi ve Barış Teknesi ile Kireçburnu Sahilinde temizlik için dalış yaptı. Denizin dibinden cam şişeler, bardaklar, çok sayıda çeşitli eşya çıkartıldı.

deniz5.jpeg

Etkinliğe katılan öğrenciler “Marmara Denizi Hepimizin Birlikte Temiz Tutalım” pankartıyla mesaj verdi. Sarıyer Belediye Başkan Yardımcıları Nadir Günday, Sevgi Atalay, Hüseyin Coşkun ve birim müdürleri de deniz temizliğine destek verdi.

deniz6.jpeg

Sarıyer Belediyesi Çevre Müdürü Ali Güneş; “Buradaki amacımız toplumdaki farkındalığı arttırmak. Ekimlerimiz daldılar ve maalesef geri dönüşümü çok zor olan çok sayıda plastik atıklar çıkartıldı. Bu hem deniz canlıları, hem de insan sağlığı için oldukça tehlikeli. Bunun önüne geçebilmek için kirletmemek esas olmalıdır” dedi.

deniz8.jpegdeniz9.jpeg

deniz1-001.jpegdeniz2-001.jpegdeniz3-001.jpegdeniz4-001.jpeg

Bu haber toplam 3185 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT