Sarıyer’de Covid-19’a karşı verilen başarılı mücadeleyi anlattı

Sarıyer’de Covid-19’a karşı verilen başarılı mücadeleyi anlattı
Sarıyer Belediyesi’nin bir yılı aşkın süredir Covid-19’a karşı verdiği başarılı mücadele belediye meclisinin Nisan ayı 1. oturumunda gündeme geldi.

Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday’ın sunumunun ardından AK Parti ve CHP grupları bu örnek çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Sarıyer Belediye Meclisi Nisan ayı 1. oturumu Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde gerçekleştirildi. Gündemin en önemli konusu ise bir yıldan fazla süredir devam eden Covid-19’a karşı verilen başarılı mücadele oldu. İlgili Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in öncülüğünde aralıksız sürdürülen çalışmalarla ilgili detaylı bir sunum yaptı. Detaylı sunumun ardından hem AK Partili hem de CHP’li meclis üyeleri Sarıyer halkına bu zorlu süreçte verilen hizmet için teşekkür ettiler.

Sarıyer’de binlerce alan dezenfekte edildi

Kendisine bağlı Sağlık İşleri Müdürlüğü ve Veteriner İşleri Müdürlüğü’nün çalışmalarını anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Nadir Günday, salgının başlamasıyla birlikte yoğun bir şekilde çalıştıklarını belirterek, kamu kurumları başta olmak üzere, camileri, kilise ve cemevlerini, 38 mahalle muhtarlığını, banka şubeleri ve ATM’lerini, minibüs ve taksi duraklarını, İETT otobüs ve duraklarını, pazar yerleri, yeşil alanları ve parkları, balıkçı tekneleri, kahvehaneleri, berber salonlarını bir çok alanda faaliyet gösteren iş yerlerini, pozitif vaka ve temaslıların evleri olmak üzere toplam 23.565 noktayı dezenfekte yaptıklarını söyledi.

nadir-gunday1.jpg

Virüsle mücadelede başarılı bir yol haritası çizdik

Sarıyer Belediyesi olarak koronavirüs’le mücadelede başarılı bir yol haritası çizdiklerini vurgulayan Günday, “Salgının yarattığı tehlikeleri önlemek amacıyla, 13 Mart sonrası kurduğumuz ekiple Sarıyer geniş kapsamda dezenfekten çalışmalarını yürütmekteyiz. Bir yandan koronavirüs ile mücadele ederken hayatın devam ettiği bir gerçek. Bu nedenle vatandaşlarımızın yoğun olduğu yerleri göz önünde bulundurarak dezenfekte işlemlerine devam ettik” diye konuştu.

Sağlık işlerine gelen tüm çağrılara tek tek cevap verildi

Sağlık İşleri Müdürlüğü’nün tüm personelinin bu süreçte fedakârca çalıştığının da altını çizen Nadir Günday, Sağlık İşleri Müdürlüğü bünyesinde bulunan Covid-19 bilgilendirme hattıyla gelen 33 bin 189 çağrıya cevap verdiklerini belirtti. Vatandaşların birçoğunun bu dönemde endişe ve panik yaşadığını belirten Günday, “Bünyemizde görev yapan psikologlar her gün düzenli olarak yaklaşık 4.626 danışanına hizmet verdi. Virüse yakalanan 22 bin 369 vatandaşa psikolojik danışmanlık hizmeti verildi. Sağlık İşleri Müdürlüğümüz Evde Sağlık Hizmetini devam ettirdi. Sağlık personelimiz gerekli önlemleri alarak 693 hastaya evde sağlık hizmeti verdi. 5 ambulans ile 1684 hasta nakli için hizmet verildi” dedi.

7 Nisan Dünya Sağlık Günü dolayısıyla tüm sağlık emekçilerinin gününü kutlayan Günday, dünyayı etkisi altına alan koronavirüs etkisi nedeniyle hayatını kaybeden sağlık çalışanlarını ve çalışma arkadaşlarını anarak Allah’tan rahmet diledi.

nadir-gunday2.jpg

Kaymakamlığımızla birlikte koordineli çalışmalar yürüttük

Sarıyer Kaymakamlığı bünyesinde kurulan Vefa Projesi ve belediyemiz Sosyal İşler Müdürlüğü’ne vatandaşların taleplerini ileterek yerine getirdiklerini de anlattı.

Filyasyon uygulamasını aktif hale getirmek için Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in öncülüğünde FİTAS ekibi kurduklarını belirten Günday, “Bu ekibin 21 Ekim, 31 Aralık tarihleri arasında 6 mahallede; Ayazağa, Baltalimanı, Huzur, FSM, Reşitpaşa ve Tarabya mahallesinde yaptığımız saha çalışmasında 12 bin 932 hanede 18 bin 852 vatandaşın karantina süreçlerinde evlerinde olduklarını tespit ettiler” dedi.

Tüm canlıların hakkını korumakla mükellefiz

Sokak hayvanları ile ilgili verdikleri çalışmaları da anlatan Günday, “Dünyada her yıl 4 Nisan sokak hayvanları sorunlarına dikkat çekmek için farkındalık yaratmak için Sokak Hayvanları günü olarak kutlanmaktadır. Dünya genelinde sokakta yaşayan kedi ve köpekleri sayısı yaklaşık 600 milyondur. Türkiye’de ise yaklaşık 8 milyon, İstanbul’da ise yaklaşık 300 bin, Sarıyer ilçemizde 8 bin - 12 bin köpek yaşamaktadır. Bu Dünya’nın ve sokakların sadece insanlara ait olmadığını, doğadaki tüm canlıları yaşam hakkını korumakla mükellef olduğumuzu bilsek uygar bir toplum olabiliriz. Bu anlayışla Sarıyer Belediyesi olarak sokak dostlarımızın ihtiyaçlarını gidermeye özen gösteriyoruz. Özellikle yaşadığımız salgın sürecince gönüllülerin yaşadığı ekonomik zorluklar nedeniyle çağrı merkezinden talep edilen mamaları destek istedikleri yerlere ulaştırdık. Bir yıl içerisinde 20 olan besleme noktalarını 50 noktaya çıkardık. Can dostlarımız bizim için çok önemli” ifadelerini kullandı.

Nadir Günday tüm bu başarılı çalışmalardan dolayı Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Sarıyer Kaymakamı Mehmet Özer başta olmak üzere emek veren herkese teşekkür etti.

Bu haber toplam 8674 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT