Sarıyer’de çatı adayı istifası!

Sarıyer’de çatı adayı istifası!
CHP'nin 'Çatı Adayı' olarak Ekmeleddin İhsanoğlu ismini açıklaması Sarıyer’de de tepkilere neden oldu.

Solcu kimliği ile bilinen Sarıyer siyasetinin etkili isimlerinden eski Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu CHP’den istifa etti. 

Aylardır aranan çatı adayının açıklanmasının ardından CHP’de sular durulmuyor. Genel merkez yöneticileri ve milletvekillerinin açıklamalarıyla başlayan tepkiler yerelde de devam etti.
 
CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı olarak Ekmeleddin İhsanoğlu’nu göstereceğini açıklamasının ardından eski CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Muzaffer Abdaloğlu partisinden istifa etti.
 
Solcu kimliği ile bilinen Abdaloğlu, Sarıyer Manşet’e yaptığı açıklamada; “Gerek yerel seçimlerdeki aday belirleme sürecinde, gerekse son dönemdeki politikaları CHP’nin tüm değerlerinin bittiğini göstermiştir. Son dönemde CHP’de örgüt ve partideki emekçiler sürekli yok sayılmıştır. Sadece birkaç kişinin karar verdiği parti içi demokrasinin tamamen rafa kaldırıldığı bir parti haline gelmiştir. Bunun yanında İslamcı sağcı tandanslı, yabancı kökenli bir kişinin sosyal demokrat bir partiye Cumhurbaşkanı adayı olarak dayatılması oldukça tartışılacak bir durumdur. Aylardır aranan çatı adayı olarak ortaya konulan Ekmeleddin İhsanoğlu’nun Gezi Direnişine karşı tavrını da çok net gördük. Gezi ruhunu anlamayan, toplumsal bu direnişi küçümseyen bir ismin CHP’nin adayı olarak sunulmasını üzüntüyle karşılıyorum. Yine Mısır’da darbeciliği savunan bir isim CHP’nin adayı olarak kabul edilemez. Tamamen sağa kayan ve cemaatin etkisine giren bir partide siyaset yapma şansım kalmamıştır. Bu yüzden yıllardır siyaset yaptığım Cumhuriyet Halk Partisi’nden istifa ediyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 5932 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
4 Yorum