Sarıyer'de balıkçılık semineri

Sarıyer'de balıkçılık semineri
Sarıyer'de Su Ürünleri Eğitim Semineri kapsamında düzenlenen derste yok olmaya yüz tutan avlanma yöntemleri masaya yatırıldı.
Sarıyer Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, Sarıyer Kaymakamlığı, Ziraat Mühendisleri Odası İstanbul Şubesi ve Su Ürünleri Mühendisleri Derneği’nin ortaklaşa düzenlediği Su Ürünleri Eğitim Semineri kapsamında düzenlenen derste yok olmaya yüz tutan avlanma yöntemleri masaya yatırıldı.
 
Sarıyer Belediyesi Kültür Merkezi ve Evlendirme Dairesi’nde gerçekleştirilen seminerde İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Teknolojisi  Avlanma Teknolojisi Anabilim Dalı Yard. Doç. Dr. Tuğrul Zahit Alıçlı, geleneksel ve kaybolmaya yüz tutan balıkçılık yöntemlerini anlattı. 
 
İstanbul Boğazı’nda ve Marmara Denizi’nde 1900’lü yıllardan itibaren kullanılan avlanma yöntemlerinden bahseden Alıçlı, dalyan, manyat, sepet, kazevi, çömlek, zıpkın ve zıpkıncılık yöntemleri hakkında geniş bilgi verdi. Sunumunun tamamında geçmiş zaman kipi kullanması dikkat çeken Alıçlı, Marmara Denizi’nde ve İstanbul Boğazı’nda deniz kirliliği ve aşırı avlanma nedeniyle balıkların azalmasından dolayı birçok avlanma yönteminin artık günümüzde kullanılmadığını belirtti. 
 
Bu yıl üçüncüsü düzenlenen Su Ürünleri Eğitim Semineri’ne her yaş grubundan çok sayıda balıkçı ve balıkçı adayları katılırken, bayanların sayısının fazla olması dikkat çekti. Moderatörlüğünü Sarıyer Belediyesi Su Ürünleri Mühendisi Mustafa Yılmaz’ın yaptığı semineri kursiyerlerin yanı sıra Sarıyer Belediyesi Meclis Başkan Vekili Hüseyin Coşkun, Meclis Üyeleri Mustafa Balcı ve Hayrettin Dereli, Çevre ve Koruma Müdürü Oğuz Afacan izledi. 19 Nisan’a kadar her hafta Pazar günü düzenlenecek olan seminer sonunda katılımcılara sertifika verileceği belirtildi. 

Bu haber toplam 2692 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT