Sarıyer'de 'Balıkçılık Raporu' hazırlandı

Sarıyer'de 'Balıkçılık Raporu' hazırlandı
Sarıyer Belediyesi, ilçedeki balıkçıların sorunlarını ve çözüm yollarını içeren geniş kapsamlı bir Balıkçılık Raporu hazırladı.

Kitap haline getirilen raporun tanıtımında konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Bu raporumuzu daha da derinleştireceğiz. Balıkçıların sorunlarını biliyoruz ve bu işi sıkı takip edeceğiz” dedi. 

Sarıyer Belediye Meclisi Su Ürünleri Komisyonu, üniversiteler ve meslek kuruluşlarıyla işbirliği yaparak, balıkçı kenti olarak bilinen Sarıyer’de tarihten günümüze balıkçılıkla ilgili yaşanan gelişmeler, sorunlar ve çözüm yollarını içeren geniş kapsamlı bir rapor hazırladı. Üç tarafı denizlerle çevrili ülkemizde balıkçılığın gelişmesi adına önemli bir kaynak olacak olan bu çalışma yine Sarıyer Belediyesi tarafından kitap olarak yayınlandı. Balıkçılıkla uğraşan binlerce kişiye ve yöneticilere rehber niteliğindeki raporda, balıkçı reisleri, üniversitelerin ilgili bölümlerinden profesörler ve balıkçılıkla ilgili sivil toplum kuruluşlarının görüşlerine yer veriliyor.

rapor-ic3.jpg

HÜSEYİN COŞKUN: “RAPOR YÖNETİCİLERE REHBER OLACAK”

Emek verilerek uzun uğraşlar sonunda hazırlanan rapor, belediye binasında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve balıkçılarında katıldığı toplantıda basına tanıtıldı. Sarıyer Belediye Meclisi Başkan Vekili ve Su Ürünleri Komisyonu Başkanı Hüseyin Coşkun, bu kitabın Sarıyer Belediye Meclisi’nin ikinci kitabı olduğunu vurgulayarak, “Bağımlılık raporuyla ilgili bin 500 kişi ile yüz yüze görüşerek o kitapçığı oluşturmuştuk. Bağımlılık kitabımızın sonundaki 12 maddemiz hükümet tarafından yasalaştırıldı. Balıkçılık raporumuzu da hazırlarken balıkçı reislerimizin hepsinin görüşlerini aldık, üniversitelerimizin görüşleri var. 2010’dan bu zamana kadar başta Sarıyer Belediyesi olmak üzere bu konu üzerine söylenenen ve yapılan her şeyi bu kitapta derledik. Tüm seminer, panel, konferans raporları da bu kitabımızda yer almaktadır. Tarihten günümüze Sarıyer’de balıkçılık üzerine neler yaşanmış, bundan sonra neler yapılması isteniliyor hepsini bu kitapta bir araya getirdik. Balıkçılık Çarşısı eksikliği ve midyecilerimizin yaşadığı sorunları içeren görüşlerinde derlendiği bir rapor oluşturduk. Bu rapor yöneticiler için bir rehber olacak” dedi. 

rapor-ic2.jpg

MUSTAFA BALCI: “BU RAPORLA ÖNEMLİ SONUÇLAR ALINACAK”

Su Ürünleri Komisyonu Üyesi Mustafa Balcı ise; ‘Sarıyer’de balıkçıların yaşadığı sorunları bire bir görüşerek bu raporda bir araya getirdik. Yaşanılan sorunlar ve bu sorunların çözümü noktasında yapılması gerekenlerin yer aldığı bu rapor tüm ilgili kurum ve kuruluşlara gönderilecek. Ben bu rapor sonrası çok büyük sonuçlar alacağımıza inanıyorum” diye konuştu. Yine söz alan komisyon üyesi Hayrettin Dereli de, “Yüzlerce balıkçı reisiyle görüşerek, sorunlarını dinleyerek, kalıcı bir esere imza attığımızı düşünüyorum. Emeği geçen tüm çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum” dedi.

rapor-ic4.jpg

ŞÜKRÜ GENÇ: “RAPORU DAHA DA DERİNLEŞTİRECEĞİZ”

Göreve geldiği günden bu yana balıkçıların sorunlarıyla ilgilendiğini ve onları da işin içine katarak sorunları çözmeye çalıştığını belirten Belediye Başkanı Şükrü Genç ise; "Bu raporumuzu daha da derinleştireceğiz. Bu işi sıkı takip edeceğiz. Doğru olan, ne yapılması gerekiyorsa her alanda olduğu gibi bu alanda da yapmaya çalışıyoruz. İşi sahipleniyoruz. Bu kitap alınıp rafa konulacak bir kitap değil, bu bir kılavuz niteliği taşımaktadır. Bu raporda emeği geçen tüm komisyon üyelerimize çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

PROF. DR. MERİÇ ALBAY: “BALIKÇILIĞA KATKI SAĞLAYACAK BİR KİTAP”

Toplantıya katılan İstanbul Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Meriç Albay da; bu kitabın balık tüketimine de çok katkı sağlayacağını düşündüğünü belirterek, “Birkaç ay önce Norveçteydim. Sokakta 10 kişiden 7’si balıkçılıktan para kazanıyor. Sanıyorum İstanbul’da da bu konuda Sarıyer parmakla gösterilecek bir yer. Ben Şükrü Başkanımıza içten teşekkür ediyorum. İtiraf ediyorum ben balıkçı arkadaşlarla bir araya gelip bir çalışma sergileyemedim. Çok zor bir sektör. Umuyorum bu çalışmanın devamı getirilecektir. 3 tarafımız denizlerle çevrili diye naralar atacağız ama hızla makarna topluluğu olma yolunda ilerliyoruz. Birlikte çalışma ve birlikte üretme zorunluluğumuz var. Bu birliktelikleri sağlarsak tüm sorunların da üstesinden gelmiş olacağız” dedi. 

rapor-ic1.jpg

Toplantıya katılan balıkçı reisleri de söz alarak balıkçılara verdiği değer ve çıkarılan rapor için Belediye Başkanı Şükrü Genç ve Su Ürünleri Komisyonu’na teşekkürlerini sundular.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 5614 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT