Sarıyer'de annesini boğarak öldüren kıza müebbet istendi

Sarıyer'de annesini boğarak öldüren kıza müebbet istendi
Sarıyer'de bir bankada üst düzey yöneticilik yapan 57 yaşındaki annesini boğarak öldürdüğü gerekçesiyle A.S. için müebbet hapis cezası istendi.

Sarıyer Uskumruköy'de bir bankada üst düzey yöneticilik yapan 57 yaşındaki annesini boğarak öldürdüğü gerekçesiyle ''kasten öldürme'' suçundan hakkında dava açılan A.S.'nin yargılanmasına devam edildi.

İstanbul 20. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya, tutuklu sanık A.S ile tarafların avukatları katıldı.

A.S'nin cezai sorumluluğu tam

Mahkeme Başkanı Münevver Aksünger, ara karar gereğince sanığın gözlem altına alındığı ve Adli Tıp Kurumu Gözlem İhtisas Dairesinin 15 Temmuz tarihli raporun hazırlandığını belirterek, oy çokluğuyla ile sanığın işlediği iddia edilen suçla ilgili suç tarihinde cezai sorumluluğunun tam olduğunun bildirildiğini açıkladı.

Aksünger, Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Daire tarafından henüz bir rapor düzenlenmediği ve sanığın 19 Ekim'de kurumda bulunacak şekilde tekrar muayenesinin gerektiğini söyledi.

Gelen rapora ilişkin beyanda bulunan sanık avukatı İbrahim Ethem Abikoğlu, Gözlem İhtisas Dairesinin raporunu kabul etmediklerini ifade ederek, müvekkilinin şizofreni hastası olduğunu, bu nedenle de cezaevinde tedavi gördüğünü anlattı.

Mahkeme heyeti, sanık A.S.'ye yüklenen suça ilişkin kuvvetli suç şüphesini gösteren somut delillerin bulunması, adli kontrol kararının bu aşamada yetersiz kalacağı ve Adli Tıp Kurumu 4. İhtisas Dairesince cezai sorumlulukla ilgili henüz rapor alınmadığını da göz önüne alarak, sanığın tutukluluk halinin devamına karar vererek duruşmayı erteledi.

Annesini Uskumruköy'deki villasında öldürmüştü

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, 26 Aralık 2015 tarihinde sanık A.S.'nin annesini boğarak öldürdükten sonra 155'i arayarak polise teslim olduğu, olay yerine giden jandarma, A.S.'yi kendilerini beklerken, annesi Belgin Hızal'ı da mutfakta yüzüstü yerde yatar vaziyette bulduğu aktarıldı.

Adli Tıp Kurumunca annenin boğma sonucu öldürüldüğü belirlendiği anlatılan iddianamede, sanık A.S. hakkında ''Üstsoy veya altsoydan birine ya da eş veya kardeşe karşı kasten öldürme'' suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istendi.

Bu haber toplam 5285 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT