Sarıyer'de akü hırsızı kardeşler suçüstü yakalandı

Sarıyer'de akü hırsızı kardeşler suçüstü yakalandı
İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Zekeriyaköy'deki bir baz istasyonunun akülerini çalmaya çalışıran iki kardeşi suçüstü yakaladı.

Büyük GSM şirketlerinin baz istasyonlarında hırsızlık yapılacağı bilgisini alan İstanbul İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Sarıyer Zekeriyaköy'deki bir baz istasyonu çevresinde şüpheli beyaz bir aracın dolaştığını belirledi.

Şüphelileri takibe alan ekipler, 2 kişinin baz istasyonuna ait aküleri ve telleri çalmaya çalıştığını tespit etti. Hırsızlar, aküleri dışarıya çıkartmak üzereyken Jandarma ekipleri suçüstü yaptı.

Çalıştıkları firmayı da soymuşlar

Jandarma ekipleri, aküleri çalmaya çalışan S.K. ve Y.K. isimli kardeşlerin, telekomünikasyon şirketinde akü montajcısı olarak çalıştığını ve 1 ay önce firma yetkilileri tarafından araçlarında çok miktarda akü kablosunun çıkması üzerine işlerine son verildiğini belirledi.

Kiralık araçla yüzlerce akü çalmışlar

Daha önce meydana gelen hırsızlık olaylarını da incelemeye alan jandarma ekipleri, Fatih, Şişli, Gaziosmanpaşa, Esenler, Sultangazi ve Sarıyer ilçelerinde bulunan baz istasyonlarından da kiralık araç kullanarak akü çalındığını ve şüphelilerin bunları Davutpaşa’da bir depoda sakladıklarını tespit etti.

Depodan yüzlerce akü çıktı

Depoda ve şahıslara ait araçlarda yapılan aramalarda, piyasa değeri yaklaşık 25 bin lira olan yüzlerce akü, 1 adet araç plakası ile akülerin sökümünde kullandıkları çok miktarda keski aleti ele geçirildi. Aküleri kaçırmaya çalışan 4 kişiyi gözaltına aldı.

12 farklı hırsızlık olayı aydınlatıldı

Jandarma ekipleri bu operasyonlarla baz istasyonlarında meydana gelen 12 farklı hırsızlık olayını aydınlatırken, ele geçirilen yüzlerce akü GSM şirketine teslim edildi. Şirketi maddi ve manevi zarara uğratarak haberleşme sistemlerinde ciddi aksaklığa sebep olan 6 kişi adli makamlara sevk edildi.

Bu haber toplam 6189 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT