Sarıyer'de 87 bin TL'lik dolandırıcılık!

Sarıyer'de 87 bin TL'lik dolandırıcılık!
İşadamı Burak D., otomobilini internet üzerinden satışa çıkartında kendilerini galerici olarak tanıtan dolandırıcıların kurbanı oldu.

HABERTÜRK'ten Yusuf Doğan'ın haberine göre; İstanbul'da yaşayan işadamı Burak D., otomobilini 87 bin 500 TL'ye satma kararı alıp, bir internet sitesine 2 Haziran'da satılık ilanı verdi. Burak D.'yi arayan ve galerici olduklarını söyleyen V.T. ile S.Y. işadamına otomobilini satın almak istediklerini, müşterilerinin de hazır hazır olduğunu söyledi. Burak D.'de galeriye gitti. Kısa süre sonra otomobili alacağı bildirilen K.U. da geldi. Bu sırada K.U., beraberinde getirdiği 25 bin doları gösterip, işadamının güvenini kazandı.

V.T. ve S.Y. parayı hesaba yatıracaklarını belirterek bankaya gitmek üzere çıkarken, işadamı da K.U. ile notere gitti. Burada otomobilinin devir işlemini yaptı. Burak D. evine döndükten sonra banka hesabını kontrol etti ancak paranın yatırılmadığını gördü.

Dolandırıldığını anlayıp, Sarıyer İlçe Emniyet Müdürlüğü'ne başvurdu. Sarıyer Asayiş Büro Amirliği ekipleri K.U.'yu 5 Haziran'da işadamının otomobilini satmak üzereyken yakaladı. V.T. ve S.Y. ise kullandıkları kiralık otomobilin GPS sistemiyle izi sürülerek Fatih'te gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüpheliler tutuklandı.

K.U.'nun daha önce de aynı yöntemle üzerine aldığı Mercedes marka bir otomobili sattığı belirlendi.

Bu haber toplam 5509 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT