Sarıyer’de 19 Mayıs büyük coşkuyla kutlandı

Sarıyer’de 19 Mayıs büyük coşkuyla kutlandı
19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Sarıyer’de büyük bir coşkuyla kutlandı.

Sarıyer Belediyesi tarafından koronavirüs önlemleri dikkate alınarak hazırlanan etkinliklerle vatandaşlar coşkuya ortak olmaya çalıştı. Sarıyer sahilinden temsili Bandırma Vapuru kalktı. Dalgıçlar denizde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açtı.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Kurtuluş Mücadelesini başlatmak için silah arkadaşıyla birlikte 19 Mayıs 1919'da Samsun'a ayak basmasının 102. yıl dönümünde pandemi nedeniyle sokaklarda, okullarda, stadyumlarda kutlama yapılamadı. Sarıyer Belediyesi, 19 Mayıs ruhunu yaşatmak ve bayram coşkusuna ortak olmak için koronavirüs önlemlerini dikkate alarak bir dizi etkinlik düzenledi.

kut1.jpg

Sarıyer’den temsili Bandırma Vapuru kalktı

Bağımsızlık meşalesinin yakıldığı günün 102. yıl dönümünde Atatürk Anıtı’nın önünde düzenlenen törenin ardından Sarıyer sahilinden temsili Bandırma Vapuru kalktı. Sarıyer Belediyesi Halk Dansları Topluluğu, vapuru ‘Uğurlar Olsun’ yazılı pankartla yolculadı. Türk Bayrakları ve Atatürk Posterleriyle süslenen vapur İstanbul Boğazı boyunca ilgi odağı oldu. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in de bulunduğu vapuru gören vatandaşlar çalınan marşlara eşlik ederek 19 Mayıs coşkusuna ortak oldu.

kutlama10.jpg

Dalgıçlar denizde Türk Bayrağı ve Atatürk posteri açtı

Temsili Bandırma Vapuru’nun hareketi öncesinde 7 kişilik dalgıç ekibi denizde Türk Bayrağı ve Atatürk posterinin yanı sıra Sarıyer Belediyesi bayrağı da açtı. Sahilde toplanan vatandaşlar görkemli gösteriyi dakikalarca alkışladı.

k3.jpg

Araç korteji 38 mahallede

Koronavirüs gölgesinde kutlanan bayram coşkusunu Sarıyer caddelerine taşımak için her yıl olduğu gibi bu bayramda da araç konvoyu yapıldı. Marşlar eşliğinde Sarıyer’in bütün mahallelerini dolaşan korteje vatandaşlar da pencerelerden ve balkonlardan alkışlarıyla eşlik etti. Kortejle birlikte; Ferahevler, Sarıyer Merkez, Kilyos Meydan, Darüşşafaka, Huzur Mahallesi, Reşitpaşa ve Ömürtepe’de kurulan mobil sahnelerde Faik Pala konseri düzenlendi. Mahalle mahalle dolaşan araç konvoyu ve Faik Pala konseri ise evlerde yaşanan bayram coşkusunu doruğa çıkardı.

kutlama1.jpgkutlama2.jpgkutlama3.jpgkutlama4.jpg

kutlama5.jpgkutlama6.jpgkutlama7.jpgkutlama8.jpg

kutlama9.jpg

k1.jpgk4.jpg

kt1.jpgkt2.jpgkt3.jpgkt4.jpg

kt5.jpgkt6.jpgkt7.jpgkt8.jpg

tk1.jpg

Bu haber toplam 6072 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT