Sarıyer'de 13 bin adet fidan dikildi

Sarıyer'de 13 bin adet fidan dikildi
Ağaç dikme seferberliği kapsamında Sarıyer’de belirlenen iki farklı noktada 13 bin fidan edildi.

Bugün saatler 11.11'i gösterdiğinde Türkiye'de ağaç dikme seferberliği başladı. O noktalardan biri de Sarıyer’di. Sarıyer’de belirlenen iki farklı noktada toplam ekilen fidan sayısı ise 13 bin oldu.

Tarım ve Orman Bakanlığı Orman Genel Müdürlüğü’nün koordine ettiği "Geleceğe Nefes" kampanyası kapsamında 2500 kişi Sarıyer'de bir araya geldi. Başlatılan seferberliK çerçevesinde 11 Kasım Pazartesi günü saat 11.11'de 11 milyon fidan, Türkiye'nin 2023 noktasında toprakla buluştu. Sarıyer Kaymakamlığı ve Bahçeköy Orman İşletme Müdürlüğü’nün de yer aldığı dikimler iki farklı noktada gerçekleşti. Geleceğe nefes olmak ve çocuklara daha yaşanılabilir bir çevre bırakmak isteyenler fidanları birlikte diktiler. Gençlere toprak sevgisini aşılamayı da hedefleyen bu kampanyada renkli görüntüler de yaşandı.

fidan-ic1.jpg

SARIYERLİ MUHTARLARDAN ÖRNEK DAVRANIŞ

Kamu kurum ve kuruluşlarının aralarında bulunduğu etkinlikte Sarıyer Belediyesi muhtarları da yerini aldı. Okul ve kamu görevlilerinin bir araya geldiği program da çok sayıda dernekte vardı. Doğadan hiçbir zaman vazgeçilemeyeceğinin örneklerinden biri olan çalışmada Sarıyer’in çeşitli mahallerinden gelen muhtarlar, fidan dikiminde yer almanın yanı sıra, ekilen fidanların çapalama ve sulanmasıyla da yakından ilgilendi. Vatandaşların büyük ilgi gösterdiği organizasyon kapsamında iki ayrı alanda dünya rekoru kırılması da hedefleniyor.

fidan-ic2.jpgfidan-ic3.jpg

Bu haber toplam 4208 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT