Sarıyer'de 12 günde 26 okul temizlendi

Sarıyer'de 12 günde 26 okul temizlendi
Yüzyüze eğitimin başlayacağı haberi ile birlikte, sınıflarından konferans salonlarına, bahçelerden oyun gruplarına kadar Sarıyer’de yer alan tüm okullar temizlenmeye başlandı.

Pandeminin başlaması ile bir buçuk yıldır uzaktan eğitim veren okullar 6 Eylül’de açılıyor. Yüz yüze eğitimin başlayacağı haberi ile beraber Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç talimatı verdi ve sınıflarından konferans salonlarına, bahçelerden oyun gruplarına kadar Sarıyer’de yer alan tüm okullar temizlenmeye başlandı. “Çocukların eğitimden bir daha kopmasına müsaade etmeyelim” diyen Başkan Genç, tüm Sarıyerlileri eğitim için seferberliğe davet etti. 12 günde 26 okulu temizleyen Destek Hizmetleri Müdürlüğü personelleri çalışmalarını titizlikle sürdürürken, Fen İşleri Müdürlüğü ekipleri de boya badana olmak üzere bütün tadilat işlemlerini yapıyor. 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, pandemi nedeniyle ara verilen yüz yüze eğitimin yeniden başlaması için elini taşın altına koydu. Eğitime verdiği önemi her fırsatta dile getiren ve “eğitimde fırsat eşitliği” sloganıyla bu alanda birbirinden önemli çalışmalara imza atan Başkan Genç, 6 Eylül’de eğitimin başlayacağı ilçedeki okulların baştan aşağı temizlenip, dezenfekte edilmesi için talimat verdi. Derslerin steril bir ortamda yapılması amacıyla gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında okullarda; sıralar, merdivenler, tuvaletler başta olmak üzere öğrencilerin ulaşabildiği tüm noktalar temizleniyor, okulların içi ve dışı, hiçbir yan etkisi olmayan özel bir madde ile dezenfekte ediliyor. Bakteri ve virüs gibi mikroorganizmalara karşı etkili olan dezenfektanın insan sağlığına olumsuz bir etkisi bulunmuyor. Sterilizasyon işlemi ile öğrencilerin sık sık temas ettiği noktalar bakteri, virüs gibi mikroorganizmalardan arındırarak, bulaşıcı hastalıklardan korunmaları sağlanıyor.

okul2.jpgokul3.jpgokul4.jpg

Bu haber toplam 4317 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT