Sarıyer taraftarı sonuna kadar haklı!

Sarıyer taraftarı sonuna kadar haklı!
Sarıyer Manşet Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir yazdı...

Sarıyer taraftarının Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’i protesto etmesini daha önce de kulübe başkanlık yapan bazı abilerimiz eleştirmiş. Sarıyer Spor Kulübü deyince akla gelen, daha önce Sarıyer Manşet'te de yazarlık yapan ve yazılarında Yusuf Tülün’ü sert bir şekilde eleştiren bu abimizin siyaseten Şükrü Genç’e yakın olduğunu biliyoruz. Herkesin siyasi düşüncesi farklı olabilir ancak Sarıyer Spor Kulübü’nün siyaset üstü bir kurum olduğunun da bilincinde olmak gerektiğini düşünüyorum. Sarıyer taraftarının neden patlama noktasına geldiğini iyi düşünmek ve iyi irdelemek lazım. Sarıyer’e karşı tutumundan dolayı Yusuf Tülün’ü nasıl eleştirdiysek, bu gün için de aynısını düşünüyoruz.

Bu yüzden “Sarıyer taraftarı protestolarında haklı mı?” diye sorarsanız, Evet bence sonuna kadar haklı. Bakın neden haklı: 

Şükrü Genç’in 2009 yerel seçimlerinde binlerce Sarıyer taraftarının oyunu alıp belediye başkanı olmak için verdiği sözlere baktığınızda lacivert beyaz renklere gönül verenlerin protestolarında ne kadar halkı olduğunu görebilirsiniz. Çünkü, Şükrü Genç diğer vaatlerinde olduğu gibi Sarıyer Spor Kulübü için de verdiği sözlerin de hiç birini tutmadı. 

Seçilmeden önce Sarıyer taraftarının desteğini almak için, “Belediye başkanı olduğum zaman Sarıyer’de spor ayağa kalkacak. Sarıyer Spor Kulübü’nün eski başarılı günlerine dönmesi için tam destek vereceğiz. Bu anlamda Sarıyer’de önemli spor tesisleri yapacağız. Çünkü Sarıyer, spor tesislerinin yapılması için gerekli kapasiteye sahip bir yer. Sarıyer Spor Kulübümüz ve Amatör Spor Kulüplerimizde burada antrenman yapacaklar. Sarıyer büyük kulüplere sporcular verecek” demişti.
PEKİ, ŞÜKRÜ GENÇ NE YAPTI: Kendi döneminde Sarıyer’de spor bir adım ileri gitmedi. Sarıyer'in o eski günlerine geri dönmesi beklenirken, her yıl küme düşmekten son anda kurtuldu. Tesis yapacağız demişti, ortada tesis yok. Zekeriyaköy’deki arazinin verilip verilmemesi bile daha belli değil! Amatör spor kulüplerinin durumu ortada… Açıkçası Şükrü Genç döneminde Sarıyer daha geriye gitti.

Yusuf Tülün'ün son yılında kulüp başkanı olan Mustafa Hepanıl, her şeye rağmen başarılı bir başkanlık yaptı. Sarıyer taraftarı da bunu çok iyi biliyor. Hepanıl’dan sonraki sezonlara baktığınızda farkını zaten göreceksiniz.
PEKİ, ŞÜKRÜ GENÇ NE YAPTI: Seçimlerden önce “Omuz omuza maçları izleyeceğiz” dediği Mustafa Hepanıl’ı seçilir seçilmez devre dışı bırakarak, kulübe kendi yandaşlarını yerleştirdi. Mehmet Ekşi’nin teknik direktör olarak alınmasından tutun 2009-2010 sezonunda yapılan transferlerin neredeyse tamamın da CHP’lilerin ricaları etkili oldu. Kendisine kulüp bulamamış yaşı geçmiş bir sürü futbolcu büyük paralarla Sarıyer’e transfer edildi. Şampiyonluk parolasıyla lige başlayan Sarıyer küme düşmekten son anda kurtuldu.

Düşünün Sarıyer taraftarı Yusuf Tülün'ün Sarıyer Spor Kulübü’ne karşı olan tavrını sürekli eleştiriyordu. Özellikle Sarıyer Belediyespor’a verilen desteğin ilçenin marka değeri olan ve yıllarca birinci ligde mücadele etmiş Sarıyer Spor Kulübü’ne verilmeyişi eleştiriliyordu.
PEKİ, ŞÜKRÜ GENÇ NE YAPTI: Futbolu takımını kapatıp voleybol takımını kurdu. Sarıyer’e verilecek tüm desteği voleybolcu kızlara verdi.  Voleybolcuların başarılı olması elbette sevindirici ama Sarıyer’de yaşayanlar için önemli olan Sarıyer Spor Kulübü’nün başarısıdır…

Yine Şükrü Genç döneminde Sarıyer tarihinde kara bir leke olarak kalacak bir ilk yaşadı. Sabahının erken saatlerinde belediyeye eş zamanlı olarak, Sarıyer’in namusu olarak bilinen Sarıyer Spor Kulübü’nün yönetim binasına polis yolsuzluk baskını düzenledi. Tüm Türkiye’nin gündemine oturan baskında yönetime giren Şükrü Genç’in yandaşlarının kulübü kullanıp, iş adamlarından, sanatçılardan topladıkları yüklü miktardaki paraların akıbetine bakıldı. Sonuç mu; Belediye başkan yardımcısı ve zabıta müdürü ve CHP meclis üyesi adayı 3 ay tutuklu kaldı. Şükrü Genç’inde aralarında bulunduğu 14 kişi ağır cezada yargılanıyor.  

Sarıyer taraftarı belediyenin kulübe destek olmasını ister ancak kulübe siyaset bulaştırılmasını asla istemez. Onlar için tek amaç Sarıyer’in başarısıdır. Onlar siyasi düşüncelerini stadın dışında bırakıp maça girerler. Bu yüzden kulübü yönetecek olanlarında böyle olmasını isterler.
PEKİ, ŞÜKRÜ GENÇ NE YAPTI: Sarıyer Spor Kulübü’ne siyaset bulaştırdı. Daha ilk yılında CHP İl Genel Meclis Üyesi Kulübe Başkan oldu, yine alt yapıyı siyasi ricalardan dolayı Lemi Çelik’e teslim etti. Sarıyer taraftarının tüm tepkilerine rağmen CHP’li Lemi Çelik kulüp başkanlarına rağmen kulüpte yıllarca saltanat sürdü. Başkanlardan çok onun sözü geçti. Transferlere ve kulüp yönetimine bile et attı. Böylece Sarıyer’de spora siyaset bulaştırıldı.

Şükrü Genç’in çocuklarının ve arkadaşlarının kulüp üzerinden nasıl rant elde ettiklerini, Sarıyer taraftarı çok iyi biliyor. Sait Halim Paşa yalısındaki balo organizasyonlarının nasıl yapıldığı ortada! Borusan gibi firmalardan kulüp için alınan yardımların kulüp defterlerine borç kaydedildiği iddiaları herkesin dilinde… Bunları sıralamak daha da mümkün…

Sonuç olarak tüm bunlar ortadayken, haklı protestolarından dolayı Belediye Başkanı Şükrü Genç tarafından “esrarkeş” diye hakarete maruz kalan taraftarın haksız ilan edilmesi ne kadar doğru sizce! 

Vedat ÖZDEMİR

Bu haber toplam 5105 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
1 Yorum