Sarıyer Spor Kulübü'nün Saffet Akkoyun'a ne kadar borcu var?

Sarıyer Spor Kulübü'nün Saffet Akkoyun'a ne kadar borcu var?
Sarıyer Spor Kulübü Basın Sözcüsü Bayramali Koçoğlu, merak edilen bazı konulara açıklık getirmek adına basın toplantısı düzenledi.

Sarıyer Spor Kulübü Basın Sözcüsü Bayramali Koçoğlu, geçtiğimiz günlerde basına yansıyan “Saffet Akkoyun kulübü kendisine borçlandırıyor” iddialarına ve merak edilen bazı konulara açıklık getirmek adına basın toplantısı düzenledi. Akkoyun’un şimdiye kadar kulübe 10 Milyon TL verdiğinin bunun sadece 3 Milyonu karşılığında senet aldığını söyledi.

Sarıyer Spor Kulübü’nün Kafeteryası’nda düzenlenen basın toplantısına; Sarıyer Kulüp Basın Sözcüsü Bayram Ali Koçoğlu’nün yanı sıra, yöneticilerden Kadir Demir, Arif Odabaşı, Muammer Akıncı, Atilla Günorta ve Adem Molla katıldı. 5 ana başlıkta açıklamalarda bulunan Koçoğlu, kulübün mali durumu, tesisleşme, sportif başarı, altyapı ve gelecek sezon planlaması hakkında bilgiler verdi.

Başkan kulübe 10 Milyon TL verdi sadece 3 Milyon TL senet aldı

Başkan Saffet Akkoyun’un kulübü kendisine borçlandırdığı yönündeki iddialarla ilgili soruya da cevap veren Koçoğlu, Akkoyun’un bugüne kadar yaklaşık 10 milyon lira harcadığını söyledi. Koçoğlu, “Saffet Bey cebinden para harcayan ve verdiği parayı geri almayı düşünmeyen Sarıyer aşığı bir insandır. Yönetim olarak karar alıp, kulübe harcadığı 10 milyon TL karşılığında kendisine toplam 3,5 milyonluk senet verdik. Kendisi sonradan bu senedin 500 bin lirasından vazgeçti. Önceden kulüpten icra avukatları eksik olmazdı, Saffet Bey döneminde tüm bu sorunları aştık” diye konuştu.

KULÜBÜ 6,5 MİLYON TL BORÇLA DEVRALDIK

Biz Sarıyer Spor Kulübü yönetimi olarak görevi 2012 - 2013 sezonunda devraldık. Devir aldığımızda kulübün 6,5 milyon civarında borcu vardı. Bize devredilen borç yaklaşık 6,5 milyon lira idi. Genel kurullarda tahmini bütçe yapılır. Bu bütçeler iki yıllığına yapılır. 2012-13 /2013-14 dönemi 8 milyon TL yani yıllığı 4 milyon TL olarak hesaplandı. 2014-15/ 2015-16 yılları için 14 milyon lira bütçe tasarlandı. Geçmişteki borçlar da taksitlendirilmişti, bu borçlar da bu bütçelerin içindedir. Sadece sporcu ödeneği olarak düşünmeyin, geçmişteki borçlara ödemeler yapıldı. Hiçbir isim zikretmek amacında değiliz. Ama kamuoyunu da doğru bilgilendirmek bizim görevimizdir. 2013-14 yıllarında kulüp başkanımız sayın Saffet Akkoyun bütçe yetmeyince, biz yönetimdeki arkadaşlar olarak kendisinden ricada bulunduk. Dedik ki: “Saffet Bey, siz kulübü büyük gayretlerle ekonomik olarak düzlüğe çıkarmaya ve UEFA kriterlerine ulaştırmaya çalışıyorsunuz. Siz biraz daha fedakarlık yaparsanız biz memnun oluruz. Takım bir üst lige çıkacak, ekonomik gelirleri artacak ve bu yüzden vereceğiniz paranın bir miktarını ödünç olarak kulübe vermenizi rica ediyoruz” dedik. Kendisi sağ olsun yine bizi kırmadı. Sayın Saffet Akkoyun’un ne siyasi ne ekonomik beklentisi yoktur. Ne medyada ne de basında gözükmek isteyen biridir. Sarıyer’e sevdalılığı nedeniyle bu kadar çok fedakârlık yapıyor. O dönem yönetimde görev yapan arkadaşlarımız bunu bilmektedir. Yönetimdeki arkadaşlarımız “Saffet Bey siz vereceğiniz paranın ne kadarını bağışlayacağınızı söyleyin, biz size belge verelim’’dedik.

“ALACAĞININ 500 BİN LİRASINDAN VAZGEÇTİ”

Saffet Bey iki dönem için 4 milyonun üzerinde parayı cebinden kulübe harcadı. 2 milyon için kendisine yönetim kararıyla bir evrak verdik. Diğer 2 milyonu da yine kulübe bağışlamış oldu. Biz bugüne kadar Saffet Bey’e toplam 3,5 milyon liralık senet verdik. Daha sonra sayın İbrahim Balcı rica etti ve bu senetli alacağının 500 bin lirasını da kulübe bağışladı. İşte bu fedakarlıklarla bu döneme gelindi. Bu dönemde de 3 milyon civarında şuana kadar kendi cebinden para harcamıştır. Bu yıl için yapılan harcamalar nedeniyle kulüpten herhangi bir alacak talebi yoktur. Bu sezon için de yaptığı tüm harcamaların tamamını kulübe bağışlamıştır. Saffet Bey kulübe bugüne kadar yaklaşık 10 milyon lira civarında para harcadı. Tekrar söylüyorum. Bu 10 milyon liranın 3.5 milyon lirası için kulüp yönetimimiz olarak kendisine senet verildi. Fakat sonradan bu senetli alacağının 500 binlik kısmını da almaktan vazgeçti, senedi kulübe iade etti. Kendisinde bulunan 3 milyonluk senetle ilgili de 4 yıldır hiçbir talepte ve işlemde bulunmadı.

“BELEDİYE BAŞKANI ŞÜKRÜ GENÇ’E TEŞEKKÜR EDERİZ”

Bu arada Belediye Başkanımız sayın Şükrü Genç’e de kulübe olan katkılarından dolayı çok teşekkür ederiz. Çünkü eskiyen kamp binamızın baştan aşağı yenilenmesini sağladı. Şükrü Genç’in kulübümüze çok desteği olmuştur, kendisi belediye olarak pek çok eksiğimizi gidererek kulübe her zaman sahip çıkmıştır. Bu yüzden tüm yönetimimiz adına kendisine teşekkür ederiz.

Orhan Keçeli Tesisleri’nde talihsizlik yaşandı. Zekeriyaköy’deki tesislerimizin mülkiyeti Sarıyer Belediyesi’ne aitdi, 10 dönüm araziyi 10 yıllığına kulübümüze tahsis edildi. Tesisin tüm bakımı ve onarımı da yine belediyemiz tarafından yapılmaktadır. Burada emeği geçen başta Belediye Başkanımız Şükrü Genç’e ve o dönemde görev yapan tüm meclis üyelerine de teşekkür ediyoruz. Sarıyer Spor Kulübü otobüsü de yine kulübe tahsislidir, belediyeden kulübe tahsis edilmiştir. Orhan Keçeli Tesisleri’nin yerini Gençlik ve Spor Bakanlığı, Sarıyer Belediyesi’nden aldı, Okçuluk Federasyonu’na verdi. Burası yaklaşık 27 bin metrekare bir yer. Biz devreye girdik ve ciddi mücadeleler verdik, Okçuluk Federasyonu’nun tahsisini kaldırdık, ancak burası daha bize tahsis edilmedi. Bu konudaki mücadelemiz ve çalışmalarımız sürüyor.

“ETKİNLİKLERİMİZE ESKİ BAŞKANLARIMIZ GELMİYOR”

Sarıyer Kaymakamımız ve Emniyet Müdürümüz bizim her maçımıza geliyor. Kulübün yanında olduklarını sürekli gösteriyor. Ancak düzenlediğimiz balolara davet ettiğimiz halde bazı eski başkanlarımız katılmıyor. Hayati Kaptanoğlu, İbrahim Balcı, İhsan Yalçın, Erdal Aksoy’un dışında eski başkanlarımız ne yazık ki programlarımıza katılmadı.

“ÖNÜMÜZDEKİ 3 MAÇA BAKIP DEĞERLENDİRME YAPACAĞIZ”

Her yıl olduğu gibi bu sezona da iddialı girdik. Sarıyer, ikinci ligi hak etmiyor, üst liglerde olması gerekiyor. Camianın da büyük beklentisi var, önemli hocalar getirdik ama demek ki biz de hata ettik ki istediğimiz başarıyı elde edemedik. Bütün oyuncuları transfer ettik, hocalarımızın istediği oyuncuları yönetim kurulu kararımızla transfer ettik. Ama maalesef istediğimiz gibi gitmedi.

HEDEFİMİZ PLAY OFF

Bu hafta Kayseri - Erciyes maçı var. Her takımın başarısız sayılması o maçta başarısız olacağı anlamına gelmiyor. Üç maçı görelim, puanları görelim yeniden değerlendireceğiz. Play off şansımız devam ediyorsa politikalarımızı ona göre belirleyeceğiz ama eğer başarısız olursak önümüzdeki yıl planlamaya gideceğiz, hazırlıksız olmayacağız. Umarız Play off’lara çıkarız ve başarılı oluruz. Bu arada yarın ki Kayseri Erciyes maçına tüm taraftarlarımızı ve camiamızı davet ediyoruz.

Bu haber toplam 8243 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT