Sarıyer, Sağlık ve Turizm Merkezi olacak!

Sarıyer, Sağlık ve Turizm Merkezi olacak!
AK Parti’nin 2014 yerel seçimlerine ciddi projelerle hazırlandığını belirten İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “Sarıyer’i dünyanın konuştuğu sağlık ve turizm merkezi haline getireceğiz” dedi.
2014 yerel seçimlerinin yaklaşmasıyla birlikte siyasi partilerin projeleri de yavaş yavaş ortaya çıkıyor. AK Parti’nin 2014 yerel seçimlerine ciddi projelerle hazırlandığını belirten İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, “Sarıyer’i dünyanın konuştuğu sağlık ve turizm merkezi haline getireceğiz” dedi.
 
Sarıyer sağlık merkezi olacak
30 Mart 2014’te yapılacak olan yerel seçimler yaklaşırken, AK Parti İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir, partisinin Sarıyer ile ilgili bazı çalışmalarını anlattı. Sarıyer’e sağlık ve turizm alanında önemli bir kimlik kazandıracaklarının altını çizen Başkan Özdemir, “Sarıyer sağlık merkezi olacak. Sadece Sarıyer’de yaşayanlara değil, civar ilçelerin tamamına sağlık ile ilgili çekim merkezi haline getireceğiz dedik. Hamd olsun bunu da başardık. 3 tane hastanemiz aynı anda yükseliyor. Mayıs 2015’te Çayırbaşı’ndaki yeni hastanemiz açılıyor. Ağız ve Diş Sağlığı hastanemiz seçime kadar yetişebilir. İnşallah 1-2 sene sonra 3 tane hastanesiyle hizmet veren, sağlık merkezi haline gelmiş olan bir Sarıyer’de yaşayacağız. Birçok ilçeden sağlık hizmeti almak için insanlar Sarıyer’e gelecek. Bu da Sarıyer’in katma değerine artı bir etki sağlamış olacak” dedi. 

Sarıyer herkesin konuştuğu turizm merkezi haline getirecek
Sarıyer’in fiziki yapısıyla turizme çok elverişli bir yer olduğunu vurgulayan Başkan Özdemir, “Bundan sonraki süreçte Sarıyer’i turizm merkezi haline getirmek istiyoruz. Sarıyer’in denizi var, bozulmamış bir doğası var, balığı var, görseli çok güzel. Bu manada bu dokuyu iyi değerlendirmek lazım. Ufku ve vizyonu geniş bir belediyecilik anlayışıyla Sarıyer yönetilirse bu hedefe çok rahat ulaşılır. Bunu da ancak AK Partili bir belediyecilik anlayışı yapar” dedi.
 
Kilyos, Fener ve Garipçe ile ilgili ciddi projelerimiz var 
Sarıyer’de atıl durumda bırakılmış tarihi kalelere de değinen Özdemir, “Bizim Kilyos’ta, Fener’de, Garipçe‘de tarihi kalelerimiz var. Bunlar turizme kazandırılması gereken değerlerdir. Özellikle Tarabya yeniden hizmete başlayan otel ile birlikte bir çekim merkezi haline getirilebilir. Özellikle Garipçe köyü bozulmamış küçük bir köy olması dolayısıyla Kültür Bakanlığı ile yapılacak ortak bir çalışmayla kale ile birlikte İstanbul’a gelen turistlerin mutlaka uğrayabileceği bir odak noktası haline getirilebilir. Bu konuda ciddi projelerimiz var” diye konuştu.
 
Uluslararası düzeyde bir sahil düzenlemesi 
Sarıyer’in sahil hattının iyi değerlendirilmesi gerektiğini belirten Özdemir, “Kilyos’tan Kısırkaya’ya kadar uzanan bir sahil hattımız var. Şuanda küçük düşünen bir belediye yüzünden, küçük amaçlara hizmet eden bir Kilyos var. Bu üç köyümüzün sahil düzenlemesi uluslararası düzeyde bir anlayışla dünya standartlarına getirilebilir. Örneğin, New York’ta muhteşem bir sahil düzenlemesi var. Kumsalın hemen yanında geniş bir yürüme pisti, yolun hemen yanında alış veriş merkezleri, lunaparklar, eğlence yerleri ve onunda yanında konaklama yerleri. Niçin biz bunu Sarıyer’de, bu sahilimizde gerçekleştirmeyelim? Geniş ufukta bakıldığı zaman, 15 milyonluk İstanbul’daki Sarıyer’i, Antalya’dan daha gösterişli halde bir turizm mekânına kavuşturabiliriz” dedi. 

AK Parti Sarıyer’i turizme kazandıracak
Kilyos’un 30 sene öncesinin şu anki bulunduğu noktadan çok çok ötede olduğunu söyleyen Başkan Özdemir, “Onbinlerce insanın turizm için ziyaret ettiği bir yerdi. Gittikçe Kilyos köreliyor. Gelen idarecilerin bu konuda ufku yok. Bu konuya hiç eğilmemişler. Biz önümüzdeki dönemde inşallah Kilyos’u uluslararası bir turizm ve kongre merkezi haline getirmek istiyoruz. AK Parti’nin 2014-2019 döneminde hedefi, Sarıyer’i sağlık ve turizm merkezi haline getirmektir. 3.Köprümüz geliyor, 3.Havalimanı Kısırkaya’nın 5-10 km ötesinde kurulacak, yeni şehir yine bize çok yakın, Kanal İstanbul projesi hemen yanı başımızda. İstanbul bu bölgeye kayıyor. Bundan Sarıyer’in azami düzeyde istifade etmesi lazım. Biz Sarıyer’i turizme kazandıracağız. İnşallah Sarıyer’e insanlar geldiklerinde burada geçirdikleri zamandan zevk duyacaklar. Ufku olan AK Parti vizyonu seçime böyle hazırlanıyor” diye sözlerini tamamladı.

Bu haber toplam 4821 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT