Sarıyer Reşitpaşa'da baz istasyonu krizi!

Sarıyer Reşitpaşa'da baz istasyonu krizi!
Sarıyer Reşitpaşa'da bulunan rum mezarlığına baz istasyonu kurulması bölgede büyük tartışma yarattı.

Sarıyer Reşitpaşa mahallesindeki Boyacıköy Ortodoks Rum Mezarlığı'nda geçen nisan ayında baz istasyonu kurulması bölgede büyük tartışma yarattı.

Kiralamanın ardından Reşitpaşa mahallesi sakinleri baz istasyonunun halk sağlığına zararlı olduğu gerekçesiyle Sarıyer Kaymakamlığı'na şikayette bulundu. Kaymakamlık, şikayeti değerlendirmeye alırken, vakıf avukatlarından Müge Kaya, "Baz istasyonunun güvenlik sertifikası bulunmaktadır" diye konuştu, istasyonun halk sağlığı açısından bir zararı olmadığını belirtti.

FİRMA YETKİLİSİ: "BAZ İSTASYONU ARKAYA ZARAR VERMEZ"
Baz istasyonunu yapan firma yetkilisi Aşkın Kurnaz ise, "Baz istasyonlarının arkasında da mahalle var ve istasyonların arkaya doğru zarar vermesi teknolojik olarak mümkün değil" savunması yapıyor.

VASİLİADİS: MAHALLELİ İSTASYONUN GELİRİNİ SAĞLAR VE OLAY BİTER
Türkiye'de günlük yayınlanan Apoveymatini Gazetesi sahibi Mihail Vasiliadis ise bölgede yaşanan tartışmayı, "Eğer yapılan iş kanunsuzsa hemen sökülmeli. Ancak kanuna uygunsa ve olay sadece mahallelinin fobisi nedeniyle doğuyorsa basit bir çözüm uygulanabilir. Sayın muhtarın sorumluluğunda, mahalleli vakfa baz istasyonundan elde edilen geliri sağlar ve olay biter" sözleriyle değerlendirdi. Vasiliadis, Türkiye'de yaşayan Rum cemaatinin durumuna ilişkin olarak da, "Bazı kişiler mahalledeki yasal ruhsata sahip bir kebapçıdan koku nedeniyle rahatsız olsaydı, kebapçının kapatılmasını talep edebilir miydi? Bir de söz konusu mezarlık saldırıya uğradığında mahallelinin tepkisini hatırlayan var mı" sorularını sordu.

Bu haber toplam 9753 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT