Sarıyer minibüs hatlarında havuz sistemi halkı mağdur etti

Sarıyer minibüs hatlarında havuz sistemi halkı mağdur etti
Minibüsler için getirilen havuz sistemi Sarıyer’in köylerinde yaşayan binlerce vatandaşı mağdur etti.

SARIYER MANŞET ÖZEL

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi'nin (UKOME) minibüsler için getirdiği havuz sistemi ile birlikte minibüsçülerin keyfi uygulamaları nedeniyle vatandaşlar saatlerce minibüs beklemek zorunda kalıyor.

Sarıyer Minibüsçüler Kooperatifi'nin denetim yapmaması nedeniyle minibüsçülerin keyfi çalışma sistemi nedeniyle mağdur olduklarını belirten vatandaşlar Sarıyer Manşet’e yaptığı açıklamada; “Araçların saati yok belli bir düzen yok. İsteyen istediği saatte çalışıyor. Bazen akşamları saat 20.00’de herkes bırakıp gidiyor. Nöbetçi bile bırakılmıyor. Vatandaş saatlerce beklemesine rağmen minibüs gelmiyor. Özelikle hafta sonları otobüslerinde seyrek çalışması mağduriyetimizi daha da arttırıyor. Böyle bir keyfi uygulama olmamalı, aracı olan var olmayan var. Kaymakam, belediye başkanı bu işe al atsın. O bölgede çalışan yüzlerce güvenlik görevlisi var. Sürekli işe geç kalıyoruz” diye konuştular.

sariyer-minibus-hat.jpg

Şoförler suçu kooperatife attı

Görüşü alınan bazı minibüs şoförleri ise, “Şoförlerin bir suçu yok. Vatandaş bize suçu atmasın. Kooperatif yönetiminin kararı böyle. Nöbetimiz olmayınca bizde belli bir saatten sonra çalışmıyoruz. Eski sistemde daha doğru bir düzen vardı. Keyfi bir şey yoktu. Ama böyle olunca, herkes 'o çalışmıyorsa ben niye çalışayım' havasına giriyor. Bu koordinasyonu yapacak olan minibüsçüler kooperatifi başkanı. Halk bizi suçlamasın. Her gün vatandaşla karşı karşıya gelmekten bıktık” diye konuştular.

Bu haber toplam 12844 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
9 Yorum