'Sarıyer marka şehir olacak'

'Sarıyer marka şehir olacak'
AK Parti Aday Adayı İsmail Bülbül Sarıyer Manşet'e konuştu.
Sarıyer Manşet’in sorularını yanıtlayan AK Parti Sarıyer Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Bülbül, adaylığı ve Sarıyer’le ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Hedefinin Sarıyer’i marka şehir yapmak olduğunu vurgulayan Bülbül, mülkiyet konusunda da, “Halkımız ne isterse o olacak. Zaten AK Parti’nin bakış açısı budur” dedi. Bülbül CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin de çalışmalarını değerlendirdi. 
 
İnsanlara faydalı olmaktan mutluluk duyuyorum
Sarıyer Manşet’e konuşan Bülbül aday adaylığı ile ilgili olarak, “Yapı itibariyle insanlara faydalı olmaktan mutlu olan, zevk alan bir insanım. Bunu AK Parti Sarıyer İlçe Başkan Yardımcılığı (Yerel Yönetimler Birim Başkanlığı) yaptığım 2010-2013 arası yaşadım ve bu görev sürem içeresinde aynı zamanda Sarıyerimizin problemlerini detaylı öğrenme ve çözümü noktasında çalışma fırsatım oldu. Bütün bunlardan aldığım tecrübe ve dostlarımın güçlü desteği ile Sarıyer’e ve Sarıyerli vatandaşlarımıza daha da faydalı olabileceğimi düşündüğümden bu güzel yarışta ben de varım dedim. Tabii ki şahsım ve Sarıyer için hayırlı olacaksa. 

Sarıyer’i marka şehir yapacağım
Bülbül belediye başkanı olduğu takdirde projeleriyle ilgili de; “Tabi ki Sarıyer’in kendine has problemleri ve onlara yönelik projelerimiz var. Ama Sarıyerimizde gerçekleştirilecek en önemli proje çatısı, parti olarak da çok önem verdiğimiz "MARKA ŞEHİRLER" dir. Sarıyer dingin yapısı, nüfusunun büyük çoğunluğunun ilçe dışındaki işyerlerinde çalışıp ilçeye akşam dönmesi nedeniyle ticaretin, sanayinin çok gelişmediği bir bölgeydi. Ayazağa, Maslak ve Huzur mahallelerinin de Sarıyer’e katılmasından sonra bu durum değişse de, özellikle eski Sarıyer in marka değerinin Turizm, Balıkçılık ögelerine dayandığı bir gerçektir ”diye konuştu.. 

ismailbulbul2-001.jpg
 
Sarıyer cazibe merkezi haline gelmelidir
Çayırbaşı tünelinin açılmasıyla birlikte trafik derdinden Sarıyer’e gelme alışkanlığını kaybetmiş İstanbullunun uğrak dinlenme, vakit geçirme mekânı olarak Sarıyer’i cazibe merkezi haline getirmek gerekir. Köylerimizde bulunan plaj ve eski kültürel ve tarihi değerlerimizi de restore edip güncel hale getirerek buna katkı sağlanmalıdır. Balıkçılığın uygun satış noktalarında ürünlerini müşterilerine sunulmasının sağlanması yanı sıra asıl önemlisi balık hali misali bir organizasyonla balıkçılarımızın emeklerinin karşılığını Sarıyer içinde almasını sağlarken dışarıdan birçok esnafın da bu vesile ile Sarıyer'e gelmesi sağlanmalıdır.
 
Ayazağa gibi yeni mahallelerimize artık hizmet gitmelidir
Sarıyer’in Ayazağa, huzur ve maslak mahalleleri ile bağlantısını sağlayacak alternatif bir kestirme yol yapılması önemlidir. Bu yol aynı zamanda bu zaman kadar gerçek hizmet alamamış bu mahallelileri de belediyecilik hizmetlerinden hızlıca faydalandıracaktır.
 
Sarıyer’e geniş bir meydan!
Sarıyerimizin en önemli ihtiyaçlarından bir tanesi ilçenin gerçek geniş bir meydanının olmayışıdır. Buna uygun bir yerde merkeze mümkün olduğunca yakın bir meydan yapılmalı, burada kadın erkek, genç-yaşlı vatandaşlarımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın sosyal etkinlikleri gerçekleştirerek Sarıyerlilerle paylaşmalıdır.

Sarıyer’in sorunlarının farkındayım
Sarıyer’in çözülmesi gereken en önemli sorunlarına değinen Bülbül, “Tabi ki Sarıyer’in en önemli ve öncelikli sorunu mülkiyettir. Kamu binalarının çok dağınık olması, Çayırbaşı tüneliyle trafiğin merkezde çözülmüş olmasına rağmen sabah ve akşam saatlerinde Maslak-Hacıosman arasında sorun olmaya devam etmesi, Ayazağa başta olmak üzere yeni katılan mahallelerimizin gözle görülür yol, kanalizasyon vs. eksiklikleri, köylerin yol, okul, spor alanı gibi eksiklikleri giderilmelidir” dedi.

ismailbulbul3-001.jpg
 
Mülkiyet konusunda AK Parti’nin önemli çalışmaları var
Sarıyer’in tapu ve mülkiyet sorunuyla ilgili konuşan Bülbül; “Aslında bu konuda hükümetimizin önemli çalışmaları var. AK Parti tapu ve mülkiyet konusunda aslında önemli mesafe alınmış bir durumdadır. Örnek çalışmaların Hazine arazilerinde ve İBB arazilerinde son grubu yani Vakıflarla trampa edilmiş araziler İBB mülkiyetine geçmiş ve şu anda buralarda üzerinde yaşayan hak sahibi vatandaşlarımıza satışının gerçekleştirilmesi aşamasındadır. Bununla beraber bu süreç dikkatle takip edilmelidir.
 
Halkımız ne isterse o olacak
Bu dönem için yeni bir alternatif olarak da uygun mahallelerde, Şehircilik Bakanlığı, İBB ve ilçe belediye başkanlığı ve en önemlisi vatandaşın arzusu doğrultusunda “YERİNDE KENTSEL DÖNÜŞÜM" sürecine girilmelidir. Halka dayalı, adaletle yürütülen projelerle hem mülkiyet ve tapu sorunu sonlandırılmalı, Sarıyerli hakkettiği yaşam alanına kavuşturulmalı, Sarıyer de kendine yakışacak çevre ve kent düzenine sahip olmalıdır. Ama şunu özellikle söyleyeyim aday kim olursa olsun Sarıyerli Sarıyer’de yaşayacaktır. AK Parti’nin bakış açısı budur. Çevre ve Şehircilik Bakanımız Sayın Erdoğan Bayraktar ve İl Başkanımız Sayın Aziz Babuşçu’nun da dediği gibi; Sarıyerlinin razı olmadığı hiçbir çözüm bizim çözümümüz olamaz. Halkımız ne isterse o olacak.

CHP’li belediye rutin çalışmalarda bile yetersiz
İsmail Bülbül “Bir Sarıyerli olarak mevcut CHP’li belediyenin çalışmalarını nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna ise; “Rutin çalışmalarda bile yetersiz görünen, ciddi anlamda bir proje ortaya koyamayan, ortaya koyulan projenin de temelinden öteye geçemeyen bir belediyecilik anlayışıyla karşı karşıyayız. Elinde çalışmakta olan bir asfalt fabrikasını dahi çalıştıramayıp kapatmak zorunda kalan bir belediyecilik anlayışı var. Hizmet ve proje üretilmemesine rağmen belediyenin borcunu 5 senede 2,5 katına arttırarak Sarıyerliyi ciddi bir anlamda borç batağına sürüklediler. Şükrü Genç 2009’da dağıttığı kitapçıkta tam 34 söz verdi ama incelendiğinde hiç biri gerçekleştirilmedi. Sarıyer böyle bir yönetim hak etmiyor.

CHP’deki görüntü zaten başarısızlığın bir fotoğrafı gibi duruyor
AK Partili birçok başarılı belediyeye baktığımız zaman başarılı belediyelerde, belediye başkan aday adayı sayısının az olduğu, mevcut başkanların çok az rakiple bu süreci yaşadığını gözlemlemekteyiz. CHP’li Sarıyer Belediyesi’nin başarısızlığından olsa gerek kendi partisi içerisinden birçok ismin aday adaylığı konusunda yarışa girmeleri söz konusudur. Muhalefetteki partide aday adaylarının sayısı zenginliktir, mevcut belediye başkanının partisinde ise bu kadar çok aday adayı çıkması o başkanın acziyetini gösterir.
 
AK Birlik Sarıyer’de birincilik
AK Parti’deki birlik ve beraberlik ruhunun kendisini oldukça sevindirdiğini vurgulayan Bülbül, “Seçim süreci aday adaylık süreci gibi güzel bir yarışla başladı. Birbirinden güzel insanların aday adayı olduğu partimizde bu yarış bir süre sonra sona erdiğinde ipi göğüsleyen başkan adayımızın yanında diğer aday adayı arkadaşlarla birlik beraberliğin tarih yazılacaktır. AK Parti’de çok güzel bir hava var. Bu birlik ve beraberlik görüntüsü bize çok yakışıyor. Sloganımızda da söylediğim gibi “AK Birlik Sarıyer’de birincilik” olacak” dedi. 

Bülbül sözlerini “Her partinin adayının sahada olduğu süreçte ise ümit ediyorum Sarıyerlinin birbirine karşı sahip olduğu hoşgörü ve saygıyı siyasetçilerinde benimseyecek ve demokratik bir ortamda güzel bir seçim geçirilecektir” şeklinde tamamladı. 

Bu haber toplam 6497 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT