Sarıyer logoya mı vefaya mı oy verecek?

Sarıyer logoya mı vefaya mı oy verecek?
Vedat Özdemir yazdı.

31 Mart yerel seçimlerine çok az bir süre kaldı. Özellikle CHP’deki aday belirleme süreci oldukça kötü yönetildi. Birçok yerde olduğu gibi Sarıyer’de de parti içi kurultay hesaplaşması ile hareket edildi. CHP’nin Sarıyer’deki 15 yıllık iktidarı riske edildi. Mevcut belediye başkanı Şükrü Genç başta olmak üzere diğer aday adaylarına yapılan kötü muamele CHP’nin örgütünde ciddi bir tahribata neden oldu.

Sarıyer’de sıradan bir belediye başkan yardımcısıyken, Şükrü Genç’in desteği ile önce parti meclis üyeliği, milletvekilliği ve CHP Genel Başkan Yardımcılığına yükselen Gökan Zeybek yaşadığı güç zehirlenmesi ile Sarıyer örgütünü adeta yok saydı. İlçenin demografik yapısına bakılmadı, kamuoyu anketleri dikkate alınmadı. CHP örgütünün sesine itirazına kulak verilmedi. Belli bir toplumla hesaplaşmaya girercesine hareket edildi. Yıllarca CHP’nin hamalı gibi çalışan, koşturan bir kesim dışlandı. Sarıyer’de ağırlığı olan birçok aday adayı varken, anketlerde en son sıralarla çıktığı halde sırf kendi arkadaşı diye Oktay Aksu’yu ataması CHP’de büyük bir parçalanmaya neden oldu.
Tabiri caizse Gökan Zeybek aldı eline hançeri herkesi ağır bir şekilde yaraladı. Önce kendisini Ankara’ya taşıyarak siyasi kariyerinde önemli bir katkı sağlayan Şükrü Genç’le başladı. Sonra Sarıyer ilçe kongresinde birlikte yol yürüdüğü insanları yaraladı. Söz verdiği halde Sarıyer’de önseçim yapmadı. Anketlerde oynanan oyun ise Sarıyer halkının gözünden dikkatinden kaçmadı. Şükrü Genç için yapılan memnuniyet anketleri yüksek çıkınca sonuçları gizli tutuldu ve açıklanmadı. Yine aday adayları için yapılan ilk anketlerde Şükrü Genç’ten sonra Erol Aydın ve Cengiz Alp önde çıkınca sonraki anketlerde bu isimler de çıkartıldı. Bir oyun oynanıyordu ama tahmin etmedikleri herkes her şeyin farkındaydı.

Aday adaylık süreci böyle haksız şartlarda yönetilirken, Sarıyer’i 15 yıl önce AK Parti’nin elinden alan bir belediye başkanına son güne kadar oynanan oyunu vefalı Sarıyer halkı da CHP örgütü de net bir şekilde gördü. Kurultay sürecinde Kemal Kılıçdaroğlu’na yapılanlardan sonra hizmetleri ile CHP’de simgeleşmiş bir isim olan Şükrü Genç’e yapılanlar da partililerde büyük kırılmalara neden oldu. Bu kırılmayı sahada net bir şekilde gözlemleyebiliyoruz.

Seçimlere bir aydan kısa süre kalmışken şimdi adaylar saha da çalışmalarını sürdürüyor. Haksızlık etmek istemem, CHP’nin adayı Oktay Aksu partisinin kazanması için çalışıyor ama alanda nasıl bir karşılık bulduğu ortada…

AK Parti ise aday belirlerken bu kez farklı bir strateji izledi. 15 yıldır meclis üyeliği yapan sahada karşılığı olan ve Sarıyer’in demografik yapısına uygun bir adayla yarışa girdi. AK Parti’nin adayı Hüseyin Coşkun bu avantajı ile çalışmalarını sürdürüyor.

Son güne kadar kendisine yapılan haksızlığa ve Sarıyer’de CHP’nin seçimi riske ettiğini düşünerek Bağımsız Belediye Başkan Adayı olan Şükrü Genç ise Sarıyer halkının vefasına güvenerek saha da çalışmalarını sürdürüyor.

‘VEFA’ derken; CHP içinde yukarıya çıkarttığı insanlardan gördüğü vefasızlığa karşı,
Sarıyer Akademi’de, SAGEM’lerde, kreşlerde okuyan öğrenci ve ailelerinin yanı sıra EÇADEM sayesinde yıllar sonra evinden dışarıya çıkarak nefes alan engelli ailelerinin vefasına…

15 yılda burs verdiği 70 bin öğrencinin ve ailesinin vefasına…

Gecekondusuna sahip çıktığı Sarıyer halkının vefasına…

İstanbul’un göbeğinde suyu olmayan Maden Dereiçi’nin vefasına…,

Derbent’te yıkım dozerlerinin önünde birlikte dikildiği vatandaşın vefasına…

Sosyal anlamda dokunduğu onbinlerce vatandaşın vefasına…

Kısacası...

Sarıyer halkının vefasına güvenerek çalışmalarını sürdürüyor.

VEDAT ÖZDEMİR

Bu haber toplam 13116 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
7 Yorum