Sarıyer Kaymakamlığı’ndan örnek proje!

Sarıyer Kaymakamlığı’ndan örnek proje!
Sarıyer Kaymakamlığı tarafından hayata geçirilen 180 kadının “hasta ve yaşlı hizmetleri eğitimi” alacağı “Şefkatli Eller İş Başında” projesi tanıtıldı.

Sarıyer Kaymakamlığı, hem ilçedeki kadınların iş sahibi olması hem de yaşlı ve hasta kişilerin refakatçi ihtiyacının karşılanması amacıyla ‘Şefkatli Eller İş Başında’ adlı sosyal sorumluluk projesi başlattı. İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen proje kapsamında Sarıyer Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde açılacak olan kurs merkezinde hasta ve yaşlı bakımı kurslarında 180 kadına eğitim verilecek.  Kurs sonunda sertifika almaya hak kazanan ev hanımları, yine Sarıyer’deki hasta ve yaşlı bakımı ihtiyacı olan kişilerle eşleştirilerek istihdamları sağlanacak.

Kaymakam Bilgin; Her yönüyle anlamlı bir proje 
Sarıyer Halk Eğitim Merkezi’nde gerçekleştirilen toplantıda, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin tarafından proje tanıtıldı.  Tanıtım toplantısında konuşan Kaymakam Bilgin; “Sarıyer’deki işsiz kadın sayısının çok fazla olduğunu belirten Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “ Bu mağduriyeti gidermek adına çok anlamlı bir proje. Proje sonunda sertifika alan kadınlarımız, istihdam edilerek işsizlik sayısı düşürülmüş olacak. Bu projeyle hem kadınlarımız iş sahibi olmuş olacak hem de bakıma muhtaç kişilerin yaşamını sürdürmeleri sağlanacak. Bunun için Sarıyer’de bulunan herkesin bu proje hakkında ciddi bir kamuoyu oluşturması gerekiyor” dedi.

İlk etapta 180 kadın eğitim alacak
İstanbul Kalkınma Ajansı tarafından 654 bin TL’lik bütçe ayrılan proje, 1 Eylül itibariyle eğitim kurslarına başlayacak. 180 kadının “Hasta ve Yaşlı Hizmetleri Eğitimi” alacağı projede, eğitimini tamamlayanlara istihdam imkânı da sağlanmış olacak. Hüseyin Kalkavan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi’nde verilecek olan kursun sonucunda başarılı olan kursiyerlere Milli Eğitim Bakanlığı tarafından sertifika verilecektir.

 

Bu haber toplam 6188 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT