Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi’nin yönetimi basınla buluştu

Sarıyer İmam Hüseyin Cemevi’nin yönetimi basınla buluştu
İmam Hüseyin Cemevi’nin Başkanı Ebu Zeyit Kral, yönetim kurulu üyeleriyle birlikte basına verdiği kahvaltıda dostluk ve barış mesajları verdi.

Yaklaşık iki yıl önce açılan Cumhuriyet Mahallesi'ndeki İmam Hüseyin Cemevi’nin yönetimi basın mensupları ile kahvaltıda bir araya geldi. Kahvaltıya; İmam Hüseyin Cemevi’nin Başkanı Ebu Zeyit Kral, Kadın Kolları Başkanı Yasemin Biter, Gençlik Kolları Başkanı Ersin Işık, Başkan Yardımcısı Lale Tunç, Musa Özcan ve Yönetim Kurulu Üyesi Erkan Tanışman katıldı. Keyifli ve samimi bir ortamda gerçekleşen toplantıda cemevinin faaliyetleri hakkında bilgiler verildi. 

“Alevi-Bektaşi inancında insanlık sevgisi, paylaşım, dostluk ve kardeşlik vardır”

Açılış konuşmasında dünya barışı ve toplumdaki birlik ve beraberlik adına önemli mesajlar veren İmam Hüseyin Cemevi’nin Başkanı Ebu Zeyit Kral, “Memleketimiz çok önemli badirelerden geçmektedir. Bizim Alevi-Bektaşi inancında insanlık sevgisi, paylaşım, dostluk, kardeşlik vardır. Hünkar Hacı Bektaşi Veli Hazretleri Anadolu’nun en önemli ve en olumsuz ortamında Anadolu’ya mekanını kurmuştur. Bu büyük düşünür, insanlara kardeşliği, dostluğu, İslam’ın ahlak ve adabını Anadolu’ya elleriyle, pirleriyle, dervişleriyle yaymış; günümüze dek insanlığın bir arada bulunmasına büyük katkısı olmuştur. Bizler de aynı halkanın zincirleri olarak diyoruz ki dünyanın bu karmaşasında bizim de düşüncelerimiz dünya barışına katkısı olur düşüncesiyle bu toplantıyı düzenledik” dedi

Cemevinin yapılış sürecini anlattı

Sarıyer’in son yıllarda kazanmış olduğu en önemli hizmetlerden biri olan İmam Hüseyin Cemevi’nin yapılış süreciyle ilgili de bilgi veren Kral, “2007 yılında Derbent mahallesinde iki dükkan kiraladık, birleştirdik ve cemevi olarak saydığımız o mekanda 2013’e kadar orada hem ibadetimizi icra ettik hem de bir cemevi kazanabilmek için bir mücadele verdik. Bugünkü mekânımıza sahip olmadan önce Sarıyer Belediye Meclisi’nde tüm siyasi partilerin oy birliğiyle meclis kararı alındı. O karar Büyükşehir’e taşındı. Öncülüğümüzü Belediye Başkanımız Şükrü Genç yaptı. 2013 Eylül’de Büyükşehir’de Sarıyer Belediye Başkan Yardımcımız Gökan Zeybek tarafından sorunumuz meclis gündemine getirildi ve oy birliği ile oradan da karar alındı ve yer gösterimi yapıldı. Kadir Topbaş tarafından 850 metrekarelik bir alan tahsis edildi.  23 ay içerisinde inşaatımızı tamamlayarak cemevimizi hizmete açtık. 3120 metrekare kapalı alanımız var. 6,5 milyon TL’ye mal ettik. Bu kaynak da hayırsever işadamlarımızın ve çevre halkımızın büyük katkıları vardır. 2 yıldır hizmet yapmaktayız. Hem refah bakımından hem çevre özelliği bakımından, alan hizmeti bakımından çok güzel bir bina olduğunu düşünüyoruz. Emeği geçenlere teşekkür ediyoruz” dedi.

cem4.jpg

“Komşularımızın fikri ne olursa olsun ama komşumuz kalsın”

Kadın Kolu Başkanı Yasemin Biter ise konuşmasında; “Şu aralar tüm toplumumuz için ülkemiz adına sıkıntılı günler geçiyoruz. Hepimiz bir gemideyiz; cumhuriyet kurulduğundan beri hiçbir zaman Atatürk'ün kurmuş olduğu demokratik hukuk devleti tam anlamıyla hiçbir zaman rayına oturtulmamıştır. Haçlı orduları emellerinden hiçbir zaman vazgeçmemişler, vicdanlarını kenara bırakan bir yığın art niyetli insanların gözleri memleketimizin üzerinde. Komşumun fikri ne olursa olsun benim hep o komşum olarak kalsın istiyoruz. Hepimiz bir bayrak altında yaşayalım acı çekmeyelim istiyoruz” ifadelerini kullandı.

cem1.jpg

“Siyasetin önünde bir yol inancı”

Gençlik Kolu Başkanı Ersin Işık ise yaptıkları çalışmalarla ilgili konuşarak,”Biz cemevlerinde siyasetin önünde yol inancını göz önünde bulunduruyoruz. Burada sürekli paneller, dinletiler düzenliyoruz. Gençlerle nasıl buluşabiliriz bunun peşindeyiz şuanda. Sarıyer’de var olduğumuz ve burada hiçbir ayrışmanın yapılmadığını sadece insanlık temelinde burada bulunduğumuzu belirtmek istiyorum” dedi.

cem2.jpg

Keyifli geçen toplantının ardından İmam Hüseyin Cemevi’nin yönetimi basın mensupları ile hatıra fotoğrafı çektirdi.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 11237 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT