Sarıyer İDO iskelesine kurulan baz istasyonu tepki topladı

Sarıyer İDO iskelesine kurulan baz istasyonu tepki topladı
Sarıyer sahilinde bulunan İstanbul Deniz Otobüsleri (İDO) İskelesi’nin üzerine baz istasyonu kurulduğunu gören vatandaşlar tepki gösterdi.

İDO ile GSM Şirketleri arasında yapılan anlaşmayla Sarıyer sahilinde bulunan iskelenin üzerine baz istasyonu kuruldu. Cafelerin ve çocuk parkının olduğu, neredeyse Sarıyer’in en kalabalık yeri olarak bilinen yere baz istasyonunun kurulması vatandaşların tepkisini topladı.

Halk kaldırılmasını istiyor

Sağlık açısından zararlı olduğu kanıtlanmış olmasına rağmen, kurulum yapılacak yerlerin özenle seçilememesine bir anlam veremediklerini belirten vatandaşlar, “Bunun kaldırılmasını istiyoruz. Buraya gelip deniz havası alıyoruz. Çocuklarımız bu parkta oyun oynuyorlar. GSM operatörleri para kazanacak diye buraların onlara kiralanmasına bir anlam veremiyoruz. Yetkililer hemen müdahale de bulunsunlar” diye konuştular.

Meclisten karar alınmıştı

Daha öncede yapılan şikayetler üzerine baz istasyonlarının şehir dışına kurulması için, Sarıyer Belediye Meclisi’nden oybirliği ile karar alınmıştı. Ardından hiçbir işlem yapılmadığı gibi belediyedeki bazı binaların üzeri dahi GSM şirketlerine baz istasyonu kurulması için kiraya verilmişti.

Baz istasyonlarına karşı imza kampanyası

Vatandaşlar ve işletme sahipleri; meydanda hem çocuk parkı hem de Sarıyer’in en kalabalık yeri olmasından dolayı hayati önem taşıdığına dikkat çekerek, baz istasyonlarının kaldırılması için imza kampanyası başlatacaklarını dile getirdi.

Bu haber toplam 7516 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
5 Yorum