Sarıyer halkından tapu sözü veren Binali Yıldırım’a: Samimiyetinizi görelim

Sarıyer halkından tapu sözü veren Binali Yıldırım’a: Samimiyetinizi görelim
Sarıyerliler, seçimlerden sonra tapu sözü veren Binali Yıldırım’a “Sarıyer’in planlarını Büyükşehirden geçirin samimiyetinizi görelim” sözleriyle seslendi.

Sarıyer Mahalleler Birliği’nden AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın Sarıyer ziyaretinde verdiği tapu sözüne cevap geldi. Sarıyerliler, Yıldırım’a “Sarıyer’in planlarını Büyükşehirden geçirin samimiyetinizi görelim” sözleriyle seslendi.

Sarıyer’de mülkiyet sorunu yaşayan 15 mahallede toplam 400 kişilik temsil meclisiyle 12 yıldır tapu mücadelesi veren Sarıyer Mahalleler Birliği Sözcü Gurubu’ndan Hikmet Kaya, Neriman Dülger, Semra Çağlar ve Yılmaz Çoban Sarıyer Manşet’e önemli açıklamalarda bulundular.

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım’ın tapu sözünün kendileri için seçim döneminde verilmiş sadece boş bir vaat olduğunu belirten Sarıyer Mahalleler Birliği üyeleri ; “Büyükşehir belediye başkan adayı Sarıyer’e gelip tapu vaadinde bulunuyorsa, mutlaka bunun kanun ve yasal hak çerçevesinde tarifini yapması gerekiyordu. Sadece tapu vaadi boş bir vaattir. Seçim vaadidir. Maalesef tapular bagajdaydı, şimdi yastığın altına gelmiş durumda. Biz sözle değil fiilen görmek istiyoruz. Eğer gerçekten AK Parti bu işte samimiyse, insanlara umut dağıtmaktan vazgeçip Büyükşehir tarafından reddedilen imar ıslah planlarımızı hemen Mart ayı İBB meclisinde tekrar gündeme alarak meclisten geçirip karar alması lazım. İşte o zaman samimiyetlerini anlarız” ifadelerini kullandılar. 

TEK ÇÖZÜM 2981 SAYILI YASA 

İmar Barışı’na karşı olmadıklarını ancak Sarıyer’deki mülkiyet sorununun İmar Barışı ile çözülemeyeceğini ve bunun kanunda net bir şekilde görüldüğünü hatırlatan Sarıyer Mahalleler Birliği sözcüleri, “Bizim elimizdeki en önemli kanun maddesi 1984 yılında Turgut Özal döneminde çıkartılan 2981 sayılı yasa. Sadece bu kanuna dayanarak bizim tapu alma şansımız bulunuyor. Bir yerleşim alanı tapusunu almak istiyorsak 2981 sayılı yasaya bağlı olarak ıslah imar planlarının çizilmiş olması gerekiyor. Bu planlar Sarıyer Belediyesi tarafından tüm mahallelerde yapıldı. İki yıl önce İBB’ye gönderildi. Meclis gündemine dahi alınmadan bir bürokrat marifetiyle Sarıyer’e tekrar iade edildi. Sarıyer Belediyesi konuyu mahkemeye taşıdı. Bölge İdare Mahkemesi’ne yapılan başvurusuna biz de müdahil olduk. 6 bin 500 kişi olarak gittik, fiili olarak müdahil olduk ve başvuruda bulunduk. Biz bu davaları kazandık. Mahkeme; “Sarıyer’den gelen bu planlar İBB Meclis gündemine alınmalıdır” diye karar verdikten sonra İBB bu mahkeme kararına bağlı olarak meclis gündemine aldılar ama oy çokluğuyla reddederek tekrar Sarıyer’e iade ettiler. Bizim sorunumuzu çözmek istemediler” şeklinde konuştular.  

HALK SÖZLERE İNANMIYOR, SAMİMİYETİNİZİ GÖSTERİN

Binali Yıldırım’a seslenen Sarıyer Mahalleler Birliği Sözcüleri, “İmar Barışı’nda bir paragraf var; “Bina kayıt belgesi alanlara belediye ve hazine arazileri rayiç bedelle satılır” diyor. Bu rayiç bedel belli değil. Rayiç bedel Sarıyer bölgesinde iç taraflarda dahi metrekaresi 3 bin 500 TL’nin üstünde, ön taraflarda ise 10 – 15 bin TL. Bu rakamlarla, bu arazileri burada yaşayan insanların almaları mümkün değil. Nasıl ve hangi şartlarda satılacağını yasaya ekleyip bize sunmak zorundasınız. Halk sözle söylenen hiçbir şeye, kim söylerse söylesin artık inanmıyor. Söz uçar, yazı kalır. Halkı düşünüyorsanız bizim hazırladığımız ve AK Parti’ye sunduğumuz rapordaki maddelerimizi yasaya ilave edin biz de sizin ne kadar samimi olduğunuzu görelim. Biz Sarıyer’de doğduk büyüdük. Çatalca’ya, Beylikdüzü’ne gitmek istemiyoruz. Buralara ömrümüzü adadık” diye konuştular.

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 5938 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
2 Yorum