Sarıyer halkından kiralamaya tepki yağıyor!

Sarıyer halkından kiralamaya tepki yağıyor!
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç'in giderayak Demirköy'deki kültür merkezini 10 yıllığına özel bir firmaya kiraya vermesi Sarıyer'i karıştırdı.

Sarıyer’in eski Belediye Başkanı Yusuf Tülün döneminde yaklaşık 10 milyon TL harcanarak Demirciköy’de yaptırılan çok amaçlı kültür merkezi yapılan ihaleyle 10 yıllığına özel bir şirkete kiraya verildi. Zekeriyaköy’deki lüks sitelerin yanı başındaki paha biçilmez değerdeki kültür merkezini, değerinin bir hayli altındaki düşük bir fiyata Fuat Paşa Oteli’nin sahibinin aldığı öğrenildi. Şükrü Genç’in talimatı doğrultusunda CHP’li encümen üyelerinin onayladığı karara, AK Parti Meclis Üyesi Yakup Güngör Mutlu ise şerh koydu.
 

Demirciköy Kültür Merkezi halkındır!

Sarıyer halkı ve ilçedeki sivil toplum kuruluşları giderayak yapılan kiralamaya tepki gösteriyor. “Demirciköy Kültür Merkezi halkındır” diyen vatandaşlar Belediye Şükrü Genç’i, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na şikâyet etti. Bazı STK’lar bu konuda eyleme hazırlanırken, CHP İlçe Başkanı Mehmet Deniz ve İstanbul İl Başkanı Oğuz Kaan Salıcı’nın bu konuda yapacakları açıklama ise Sarıyer’de merakla bekleniyor. 

7 dönüm üzerine kuruldu

6 Bin 977 metrekare alana sahip Kültür Merkezi eski Osmanlı Konakları mimarisi tarzında inşaa edildi. 3 katlı olan ve bin 550 metrekare kapalı alana sahip olan binada 350 metrekare kurs odaları, 850 metrekare konferans salonları, 150 metrekare kafeterya, servis alanları ve idare bölümü bulunuyor. Bina geniş bahçesi ve otoparkıyla da oldukça büyük bir alana sahip. İnşaatı 2009’da biten bina, yaklaşık 5 yıldır siyasi sebeplerden dolayı atıl bir durumda bekletiliyordu.

demircikoy_kultur_merkezi_ic1.jpg

Bu haber toplam 9371 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
6 Yorum