Sarıyer halkı ne isterse o olacak

Sarıyer halkı ne isterse o olacak
Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ile Derbent’in “riskli alan” ilan edilmesinin ardından ortalıkta dönen tüm dedikodulara Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar son noktayı koydu.

FSM muhtarlığı önünde toplanan binlerce kişiye seslenen Bakan Bayraktar, “Sizin isteğiniz dışında hiçbir uygulama olmayacak. Kentsel dönüşüm olacaksa da bu sizinle birlikte yapılacak. Hep beraber karar vereceğiz. Hiç kimseyi buradan göndermek gibi bir niyetimiz yok” dedi. 

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Fatih Sultan Mehmet Mahallesi ile Derbent halkıyla buluşmak için Sarıyer’e geldi. Önce AK Parti Sarıyer İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir ile birlikte Sarıyer Belediyesi’ni ziyaret eden Bakan Bayraktar bu bölgelerin “riskli alan” ilan edilmesi için rapor hazırlayan Şükrü Genç’ten bilgi aldıktan sonra Fatih Sultan Mehmet Mahallesi’ne geçti. Bakan Bayraktar’ı FSM Muhtarlığının önünde Sarıyer’in değişik mahallerinden gelen binlerce kişi karşıladı. Belediye Başkanı Şükrü Genç ile birlikte halka bilgi veren Bakan Bayraktar’ın sözleri sık sık alkışlarla kesildi.

fotogaleri.jpg
 
Sizin rızanız olmadan tek bir adım atmayız 
FSM Muhtarlığı önünde toplanan binlerce kişiye konuşan Erdoğan Bayraktar, “Bizler sizin rızanız olmadan, sizin gönüllüğünüz ve sizin birlikteliğiniz olmadan bir adım atmak niyetinde değiliz. Burada yaklaşık 50 yıldır bir problem yaşanıyor. Bugüne kadar çözülmedi. Eğer siz istemezseniz, katkı sağlamazsınız biz bu problemi çözmeyiz, çözemeyiz. Beraber çözeceğiz” dedi.

Bakan Erdoğan Bayraktar FSMdeydi galerisi resim 6
 
Bu karar size birçok hak getiriyor
Buranın riskli alan ilan edilmesinin hiçbir zararının olmadığını vurgulayan Bakan Bayraktar, “İlla burada bir şey yapılacak diye bir durum yok. Riskli bina ile riskli alanı birbirine karıştırmayalım. Riskli alan gecekonduların, ruhsatsız yapıların, depreme dayanıksız yapıların, salaş yapıların olduğu alanlardır. Riskli alanın ne faydası var? Burada ifraz yapılır, imar planını kolay yapabilirsin, yeni imar hakları getirebilirsin. Burada oturan kiracıya kira veya ev verebilirsin. Tapusu olmayan hak sahiplerine daire verebilirsin. Enkaz bedellerini bir bedel kabul edip hak sahibine verebilirsin. Bir sürü hak getiriyor” dedi.
 
Tek bir kişiyi buradan göndermek niyetimiz yok
Tek bir kişiyi bile buradan göndermek gibi bir niyetlerinin olmadığını altını çizen Bakan Bayraktar, “Buranın problemini biz sizinle beraber çözmek istiyoruz. Buradaki %99 halk isterse biz bu problemi çözeriz. İstemezseniz bakanlar kurulu kararını kaldıramasakta burada bir adım atmayız. Açıkgözlüleri, provokatörleri biz kabul etmeyiz, siz de etmeyin. Sizler nasıl çocuklarının geleceğini düşünüyorsunuz; parkı, okulu, bahçesi olan modern hayatın gerektirdiği donatılara sahip mekânlarda yaşasın istiyorsanız biz de onu istiyoruz. Biz, şuanda burada oturmakta olan bir Allah’ın kulunu buradan göndermek gibi bir niyetimiz yok, böyle bir düşünce olamaz. Sizin kafanızı kim karıştırıyorsa önce ona, siz 'hadi oradan' diyeceksiniz” diye konuştu.

Bakan Erdoğan Bayraktar FSMdeydi galerisi resim 7
 
Bütün derdimiz sizlerin mutluluğu
Bakan Bayraktar sözlerine şöyle devam etti: “Bizim asıl derdimiz sizin memnuniyetinizi yakalamaktır. Burada yarın satabileceğiniz bir daireniz olsun, çocuğunuza miras bırakabileceğiniz bir eviniz olsun, burası mutlu olsun, huzurlu olsun bütün derdimiz bu. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yeni bir seferberlik başlatıyoruz. İnsanlarımız artık salaş-kaçak evlerde oturmasın istiyoruz. Çok yoğun müracaatlar geliyor. Ferdi olarak müracaat eden 6 bin bina var. Toplam 16 bölgede çalışıyoruz. Bize müracaat edenlerin işini yapmaktan vakit bulup da razı olmayan, gönlü olmayan halkımızın olduğu bölgelere girmeyiz, giremeyiz. Bu mahallede benim Anadolulu insanlarım var, burada yaşayan kardeşlerle biz daha iyi anlaşırız. Biz sizin rızanız olursa dönüştürmek istiyoruz tüm derdimiz bu.”
 
Aranızda konuşun, sizin dediğinizi yapalım
Muhtarımız, belediye başkanımız çalışacak siz de %99 yerimizi dönüştürün derseniz biz de başımızı, kolumuzu bu taşın altına koyarız. Bu işler zor işler. Kolay olsaydı 50 yıldır bu problem çözülürdü. Ama biz bu zor işe sizinle beraber talibiz. Biz beraberiz, bütünüz. Aranızda konuşun anlaşın biz sizin dediğinizi yapalım. Bu projeyi inşallah belediye başkanımız, muhtarımız, siz değerli halkımız ile birlikte sizin en fazla istifade edeceğiniz şekilde gerçekleştirmeyi Allah bize nasip eder inşallah.

Bakan Erdoğan Bayraktar FSMdeydi galerisi resim 10

Şükrü Genç: Bizler hep bu sürecin içerisindeyiz
Bakan Bayraktar’dan önce konuşan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ise bu sürecin içerisinde olduklarını belirterek, “Biz belediye olarak yapılması gereken her şeyi, olması gereken altlıkların hazırlanması çalışmalarını hep yapmaktaydık. Süreci her türlü yapılanma ve altyapı çalışmalarını birlikte yaptığımız toplantılarda değerlendiriyorduk. Bu işte bakanlık, belediye ve sizler olmadan yapılan her türlü çözüm eksik olacaktır. Şehrin merkezinde olmamızdan dolayı kentleşmenin gerekliliğini biliyoruz. Deprem bölgesi olması nedeniyle bu bölgenin çok büyük riskler taşıdığını biliyoruz. Uzun yıllar beklediğiniz mülkiyet hakkının sizden tarafa çözülmesi gerektiğini biliyoruz. Sizlerin de bu konudaki hassasiyetinizi bildiğimi belirtmek isterim. Bizler hep bu sürecin içerisindeyiz. Bu işin birlikte çözülmesi konusundaki hassasiyetinizi, dikkatinizi, provokasyona gelmeden birlikte hareket etmemiz gerektiğini sizlerin de bilmesi gerekmektedir” dedi.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar süreçle ilgili Sarıyer Manşet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Vedat Özdemir’e verdiği özel röportajda çarpıcı açıklamalarda bulundu. ( Bakan Bayraktar’la özel röportaj yayına hazırlanıyor…)

Bu haber toplam 5242 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
9 Yorum