Sarıyer halkı en çok bunlardan şikâyetçi

Sarıyer halkı en çok bunlardan şikâyetçi
Sarıyer’in 8 mahallesinde öne çıkan sorunlar “Huzur Toplantısı”nda konuşuldu.

Sarıyer Emniyet Müdürlüğü tarafından ilçe genelinde gerçekleştirilen “Huzur Toplantıları”nın altıncısı Sarıyer Merkez’de gerçekleştirildi. Sarıyerlilerin emniyetle ilgili en çok şikâyetçi olduğu konuların başında ise; trafik ve uyuşturucu geliyor.

Sarıyer Spor Kulübü’nün kafeteryasında gerçekleştirilen ve yaklaşık iki saat süren toplantıda, Kocataş, Kazımkarabekir, Çayırbaşı, Büyükdere, Yenimahalle, Sarıyer Merkez, Maden ve Rumelikavağı mahallelerinin emniyetle ilgili sorunları masaya yatırıldı. Mahalle muhtarları, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, esnaf ve vatandaşların büyük ilgi gösterdiği toplantıda, Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı, Sarıyer Şeker Aktaş Polis Merkezi Amiri İhsan Süngü, emniyet müdür yardımcıları ve yetkililer vatandaşların sorunlarını dinleyerek çözüm noktasında görüş alışverişinde bulundular.

“En önemli önceliğimiz vatandaşlarımızın huzur ve güvenliği”

Emniyetle vatandaşlar arasındaki iletişimi sağlamak amacıyla huzur toplantılarını organize ettiklerini belirten Sarıyer Kaymakamı Gürsoy Osman Bilgin, “Vatandaşlarımızın isteklerini almak ve onlara çözüm bulmak için buradayız. Vatandaşlarımızın huzur ve güveni bizim en önemli önceliğimizdir. Bu konuda her türlü gayreti gösteriyoruz ve göstermeye de devam edeceğiz” dedi.

sariyer-huzur4.jpg

“Emniyeti aramaktan çekinmeyin”

Emniyet yetkililerinin görevlerini tam yapmaları için vatandaşın desteğinin şart olduğunu belirten Kaymakam Bilgin, “155 hattı 24 saat açık. Emniyet yetkililerimizin telefonları sürekli açık. Şüphelendiğiniz bir olayla karşılaştığınızda ve sorunlarınızı iletmekten çekinmeyin” diye uyarılarda bulundu.

“Sokağa çıkmaktan korkmayın”

Son günlerde yaşanan terör olaylarına da değinen Bilgin, “Terör olaylarından korkup sokağa çıkmamazlık etmeyin, sinemaya tiyatroya gitmemezlik etmeyin, toplu taşım araçlarını kullanmaktan kaçınmayın. Bunu yaparsanız terörün istediğini yapmış olursunuz” dedi.

sariyer-huzur5.jpg

Ercan Çamırcı çalışmaları anlattı

Kaymakam Bilgin’in ardından söz alan İlçe Emniyet Müdürü Ercan Çamırcı da; önceki toplantılarda gelen talepler doğrultusunda alınan önlem ve verilen hizmetleri tek tek anlattı. Mobil Park ve Yunus ekiplerinin çalışmalarına değinen Çamırcı, Sarıyer’in en önemli sorunlarından birinin trafik ve uyuşturucu olduğunu söyledi. Trafik aksaklığı için çekicilerin sayısının arttıracaklarını söyleyen Çamırcı, uyuşturucu konusunda da ciddi mücadele verdiklerini belirtti.

sariyer-huzur2.jpg

“Çekicilerden çok çekiyoruz”

Konuşmaların ardından toplantıya katılanlar söz alarak mahallerde yaşanan sıkıntıları anlattılar. Emniyet Müdürü Çamırcı ve emniyet yetkilileri sorunları tek tek not etti. Vatandaşların en çok üzerinde durduğu sorun ise trafik, çekici ve uyuşturucu oldu. Söz alan vatandaşların birçoğunun çekicilerden dert yanması da dikkat çekti.  Sarıyer’in trafik sorununun çekicilerle çözümlenemeyeceği ve belediyelerin modern otoparklar yaptırılması gerektiğinin üzerinde duruldu.

İsmail Özpolat: “Gençleri bu uyuşturucudan kurtaralım”

Uyuşturucu ile mücadelenin çok daha fazla olması gerektiğini belirten İsmail Özpolat isimli bir vatandaş, “Gençliği olmayan bir milletin geleceği olmaz. Ne olur bu gençlik gidiyor. Mahallelerde çocuklar bile uyuşturucu kullanıyor. Bu yaz ortaokula kadar düşmüş. Hep birlikte mücadele edelim. Öncelikle bataklığı kurutalım” şeklinde çağrıda bulundu. Özpolat’ın sözleri üzerine konuşan Kaymakam Bilgin ise; bu konuda ciddi mücadele veriyoruz. Bunu iki şekilde yapıyoruz; birincisi eğitim, ikincisi ise satıcılara yönelik çalışmalarımız var” dedi.

sariyer-huzur3.jpg

Toplantıda; Yenimahalle Muhtarı Ahmet Çınar, Maden Muhtarı Mehmet Gümüş, Büyükdere Mahallesi Muhtarı Ali Yazıcı, Kocataş Mahalle Muhtarı Ferda Yıldırım, Kazımkarabekir Mahalle Muhtarı Raşit Erbaş, Çayırbaşı Mahalle Muhtarı İbrahim Bektaş, Rumeli Kavağı Muhtarı Sinan Demirci, Kazımkarabekir Mahallesi Muhtarı Raşit Erbaş, de mahalleleriyle ilgili taleplerini ifade etti. 
Toplantıya; CHP Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Mustafa Bakır, AK Parti Meclis Üyesi Abdullah Günaylı, AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı Cengiz Tekin, CHP İlçe Başkan Yardımcısı Yeter Büyükdurmuş, Sarıyer Sivasılar Derneği Başkanı Ali Genç, Sarıyerliler Derneği Başkanı Hayati Kaptanoğlu  ile bazı okulların müdürleri de katıldı.

Sarıyer'de uyuşturucu operasyonu polis kamerasında

Sarıyer'de uyuşturucu operasyonu polis kamerasında

Bu haber toplam 8502 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum