Sarıyer halkı Büyükdere İskelesi'ni istiyor 

Sarıyer halkı Büyükdere İskelesi'ni istiyor 
Sarıyer Kent Dayanışması üyeleri, 7 senedir yolcu vapurlarının yanaşmadığı Büyükdere İskelesi önünde “Vapur semtimize yanaşsın, Büyükdere İskelesi açılsın” diyerek basın açıklaması yaptı.

Sarıyer Kent Dayanışması üyeleri, Büyükdere Mahallesi’nde yedi senedir yolcu vapurlarının yanaşmadığı Büyükdere İskelesi önünde basın açıklaması yaptı. “İskele hayata karışsın”, “Karadan değil maviden ulaşım” ve “İskele burada vapur nerede?” dövizlerinin taşındığı eylemde basın açıklamasını Sarıyer Kent Dayanışması adına Eray Özgüner ve Ezgi Öz Baysal gerçekleştirdi.

Açıklamada, iskelenin açılmasına yönelik taleplerin ‘yolcu azlığı’ sebep gösterilerek karşılanmadığını belirten Özgüner, İstanbul’da deniz yollarının ulaşımda payının sadece yüzde 3 olduğuna dikkat çekti. Özgüner, bütünlükçü bir planlamayla deniz ulaşımının özendirilmesi gerektiğini vurguladı. Özgüner ayrıca, iskelenin açık olmaması sebebiyle Büyükdere, Kocataş ve Çayırbaşı mahallelerinde oturan yaklaşık 20 bin yurttaşın ulaşım hakkının gasp edildiğinin altını çizerek, taleplerinin Büyükdere İskelesi’nin açılması ve deniz ulaşımının teşvik edilmesi olduğunu vurguladı.

İMZA KAMPANYASI BAŞLADI

Özgüner’den sonra sözü alan Ezgi Öz Baysal ise Büyükdere İskelesi’nin açılması için change.org sitesinde “Büyükdere İskelesi Açılsın” diyerek bir imza kampanyasına da başladıklarını bildirdi. Baysal, “Büyükdere İskelesi’ni ve kapalı olan diğer iskeleleri açın, deniz ulaşımına yönelik politikalar geliştirin. İstanbul vapurlarıyla nefes alsın“ dedi. Ardından konuşan Kocataş Mahallesi Muhtarı Ferda Yıldırım, iskele açık olmadığı için mağdur olduklarına dikkat çekti. Basın açıklaması “İskele açılsın, vapurlar yanaşsın” ve “Büyükdere burada, vapur nerede?” sloganlarıyla son buldu.

iskele-ic1.jpgiskele-ic2.jpgiskele-ic3.jpg

Bu haber toplam 4186 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum