Sarıyer fırsat tepti

Sarıyer fırsat tepti
Play-Off ilk maçında Sarıyer evinde ağırladığı İstanbulspor'a 2- 0 yenilerek tur atlama şansını zora soktu.

Spor Toto 2.Lig Beyaz grupta son anda 5. tamamlayarak Play-Off oynama hakkı kazanan Sarıyer, aynı grupta ligi 2. bitiren İstanbulspor A.Ş. ile eşleşti. Ligde oynadıkları ilk maç 0-0 berabere, ikinci maç 1-0 İstanbulspor'un üstünlüğü ile bitmişti.

Bu hafta Sarıyer stadında Play-Off ilk karşılaşması oynandı. Maça daha iyi başlayan İstanbuspor bu oyununun meyvesini 12. dakikada aldı. Sağdan gelişen atakta Yakup Ramazan Zorlu çaprazdan ceza sahasına girdi, sert ve düzgün bir vuruşla İstanbulspor’u 1-0 öne geçiren golü attı. Bu golden sonra Sarıyer’in beraberliği yakalamasını beklerken İstanbulspor ataklarını daha da sıklaştırdı. İlk devrenin sonuna kadar baskılı oyununu sürdüren rakip takım ikinci golü bulamadı ve devre İstanbul Sporun 1-0 üstünlüğü ile sonuçlandı. Sarıyer’de göze batan Sekan Çalık ve Mustafa Tahir Babaoğlu idi. İlk yarı boyunca Sarıyer takımı gol bulabilecek ne bir varyasyon ne de çaba gösterdi.

İkinci yarıya baskı yaparak başlamak isteyen Sarıyer hiçbir oyun kurgusu ve sistemi olmadığı için başarılı olamadı. İstanbulspor karşısında böyle bir rakip bulunca fazla sıkmadı ve durumu idare etti. Maçın 82. dakikasında rakibin soldan geliştirdiği ani atakta sahanın en kötüsü olan Mücahit Ceylan’ın hatası sonucu sol çaprazdan ceza sahasına giren Onur Ergün yerden sağ köşeye düzgün bir vuruş yaparak İstanbulspor’un 2. golünü attı. Kalan dakikalarda Sarıyer’in cılız atakları sonuç vermeyince, rakip İstanbulspor ikinci maç için evine avantajlı gitti.

Sarıyer için mucize gerek

Üç gün sonra Bahçelievler İl Özel İdare stadında oynanacak maçta Sarıyer’e mucizeler gerekiyor. Çünkü bu oyun anlayışı ve sistemsizlikle hiçbir şansının olmayacağı kesin. Artık bütün hesaplar yeni sezona kalmış oldu.

CÜNEYT GÜL

Bu haber toplam 4250 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT