Sarıyer esnafına büyük darbe!

Sarıyer esnafına büyük darbe!
Sarıyer Cumhuriyet Meydanı'nda kurulan pazarla, Sarıyer esnafına darbe vurulurken, meydanın pazar yerine dönüştürülmesine ise vatandaşlardan tepki yağıyor.

Son dönemde belli aralıklarla “yöresel kermes” adı altında Sarıyer Cumhuriyet Meydanı'nda pazar kurulmaya başlandı. Belli kişilerin aracılık etmesiyle İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Kaymakamlığı tarafından verilen izinle kurulan pazar, hem esnaf hem de vatandaşlar tarafından tepkiyle karşılanıyor.

Sarıyer esnafına darbe

Hiç düşünmeden işlerine darbe vurulduğunu söyleyen Sarıyer esnafı, “Biz burada ciddi kiralar ödüyoruz. Bu kirayı çıkartmak için zar zor işi çevirmeye çalışıyoruz. Zaten piyasa iyi değil, işler durgun. Bunun yanında vergisiz, kirasız kurulan bu pazar üç-beş kuruşluk işimizi de elimizden alıyor. Bu kadar sık, Cumhuriyet Meydanı pazar yerine çevrilmemeli” diyerek yetkililerin buna müdahale etmesini istedi.

Sarıyerliler rahatsız

Pazar uygulamasından memnun olmadıklarını vurgulayan Sarıyerliler ise, “Burada dernek adı altında birilerinin cebine para gidecek diye ilçenin tek meydanının böyle işgal edilmesi doğru değil. 23 Nisan törenleri biter bitmez oraya konulan çelenkler bir kenara atılarak hemen çadırlar kurulmaya başlandı. Pazarcıları uyardığımızda ise neredeyse bizi döveceklerdi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Sarıyer Kaymakamlığı bu uygulamadan hemen vazgeçmeli” şekilde konuştular.

Bu haber toplam 8769 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum