'Sarıyer Eptalofos’lu kadını ayakta alkışlıyor'

'Sarıyer Eptalofos’lu kadını ayakta alkışlıyor'
Mustafa Balcı yazdı..

SELANİK “ EPTALOFOS’LU” BİR KADININ CUMHURİYET VE İKTİDAR MÜCADELESİ

Kılkış Sevindikli  ( Eptalofos’lu) Sayın CHP Sarıyer İlçe Başkanı Sevim Temizel Yalınkılıç’ın affına sığınarak, 

Biraz özel’e girdim…

Onlar ki…

Bir gün sanki orada hiç yaşamamışlar gibi koparıldılar, kan döktükleri, can verdikleri, vatan bildikleri topraklarından.

Ektikleri tohum toprakta, sütünü sağdıkları hayvanları ahırda, pişirdikleri yemekleri tencerede kaldı. Evlerinin kapısını kilitleyemediler, aralık bıraktılar. Son kez dönüp arkalarına bakmak istediler, yürekleri dayanmadı, yapamadılar. Çaresiz meçhule doğru yürüdüler…

Ailenin son kalan kuşakları mücadeleyi devraldılar.

Aynı aileden, Tuzla Sosyal Dayanışma ve Yardım Derneği Başkanı Nursen Temizel, Yaşamsal ve milli duygularla bizde varız dediler,  NURSEN TEMİZEL  2 Dönem meclis üyeliği yapmıştır. 

Aynı aileden yaşayanlar, burda olduklarını bir kitapta birleştirdiler,  Eli kalem tutan kim varsa yaşadıklarını yazdılar.  Bu hak KAAN TEMİZEL’e görev oldu ( üçüncü kuşak Yunanistan Kılkış Sevindikli (Eptafolos) Mübadilidir) ve tarihe anektod düştü. Eline kalemi aldı yazdı. “Mübadele Öncesi Tuzla” “Sahile Varan Yol” ”iki Buğday Başağı” Çalışmaları ile nerden geldiklerini anlattı Kaan Temizel” hepsinin adı tarihin gözyaşı ile dolu sayfalarında yazılıydı. 

Atatürk’ün kızı Eptalofos’lu Sevim Temizel Yalınkılıç.

Atatürkçü’mü bilmiyorum. Sizce?

Eski İlçe Başkanı Serdar Sarıoğlu tarafından CHP Sarıyer İlçe üyesi yapıldı. 
Eski İlçe Başkanı Mehmet Deniz’in, Hukuk Kurulunda Av. Saim Öztürk’ün yardımcısı olarak görev aldı. 

CHP Sarıyer Kadın Kolu Başkan Adayı oldu, büyük ve onurlu başkan Servet Nadir karşısında az farkla seçimi kaybetti. 

2014 Meclis üyeliğine aday oldu, İlçe yönetimi temayül kararı aldı. Temayül yoklamasından “rekor oyla” tüm örgütün desteğini alarak açık ara oy farkıyla seçimleri 1.olarak kazandı. 

Efsane Başkan CHP Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ‘in Tarihe altın harflerle geçecek olan ekibinde (2014) 1. Meclis üyesi adayı olarak İBB Meclis Üyesi oldu. 

5 yıl İBB Meclis Üyeliği, Sarıyer Belediye Başkanlığı Meclis Başkan Vekilliği, Hukuk Komisyonu Başkanlığı yaptı. 

TBMM’de 12 Ek.Madde. Yasası çıkarmış olunan “Sarıyer Belediyesi Uyuşturucu Komisyon Raporu’nu” sundu,   İBB Meclisinde Raportörlük yaptı.

5. Yıl Meclis Üyeliği döneminde hem Meclis Üyesi, hem de İlçe Başkan Adayı oldu. Efsane Başkan Şükrü Genç’in Siyasi ekibi İlçe Başkan adayı olmasını istedi. 

Başkan adaylığını siyasi kariyerini hiçe sayarak kabul etti. 

Sarıyer İlçe Başkanlık seçimlerinin ( 11 Başkan adaylı kongre hazırlığında, 12. aday olarak çıktı. muhalefetten karşısına aday çıkamadı.), Tarihte ilk defa CHP İlçe kongresini muhalefet Protesto ederek katılamadığı kongrede tek aday kadın ilçe başkanı adayı olarak kazandı. 

CHP Sarıyer tarihinde aday çıkaramayan muhalefet, Kadın aday karşısında CHP kongresini tarihte ilk defa protesto etti. 
CHP, CHP’ye ilk defa karşı çıkıyordu. 
Rakip çıkmadı. 

“Sarıyer’den İstanbul’u, İstanbul’dan Türkiye iktidarını alacağız” dedi. 

İl Kongresi yaşandı. Ekibi ile Canan Kaftancıoğlu’nu destekledi.  
Aynı Ekip il kongresinde Sarıyer’den Yeter Büyükdurmuş’u İl Yönetim Kurulu 2. Bölge Örgütten Sorumlu Başkan Yardımcılığına taşıdı.. 

Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Gökan Zeybek’i PM Üyeliğine taşıdı, Gökan Zeybek sonra Millet Vekili oldu.

Kurultay da Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nu koşulsuz olarak destekledi. 

Yönetim Kurulu üyelerinden 2 kişi kişisel nedenlerle. 4 Yönetim Kurulu üyesi Millet Vekilliği Aday Adaylığı nedeni ile, 4 Yönetim Kurulu üyesi Meclis Üyesi adaylığı nedeni ile istifa etti. 

2019 Yerel seçimlerinde Sarıyer Belediye Başkanlığını 30 bin fark atarak kazandı. 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç Efsane Başkan oldu. Sevim Yalınkılıç Başkanlığında CHP Sarıyer Belediyesi 3. Döneme imza attı. 

Yönetim Kurulu Üyesi Görkem Kurşun’u İBB Meclis üyeliğine, Yönetim Kurulu üyesi Mehmet Yıldız’ı Sarıyer Belediyesi Meclis üyeliğine seçilmesinde en büyük etken oldu. Ekibinde görev alan arkadaşlarını kendi bıraktığı en yüksek yerlere taşıdı. 

25 Yıl sonra CHP İstanbul’da Ekrem İmamoğlu ile seçimleri kazandı. Seçimler az farkla kazanılmış ve itirazlar sonucunda seçim yenilenmişti. 

Sarıyer’de Efsane Başkan Şükrü Genç ve İlçe Başkanı Sevim Yalınkılıç 2. Defa İstanbul İBB seçimine girerek Ekrem İmamoğlu ile İstanbul’da 800 bin farkla İBB seçimlerini tarihi zaferle kazandılar. 
Unutuldu…

HEPSİ UNUTULDU….

Bugün Selanik “Langazalı” Mustafa Kemal’in yaptıklarıda unutulmuyor mu?

CHP Sarıyer Örgütü İlçede Temsil Edilmiyor. Eleştirileri yapıldı. 

CHP Sarıyer Örgütü, 3. Dönem üst üste kazandığı Belediye Başkanlığını unuttu.
Millet vekili çıkardığını unuttu. 

Bu Örgüt, Bazı ilçelerde Başkan Yardımcıları çıkardığını unuttu. 

ŞİMDİ KARAR ZAMANI

CHP Sarıyer Örgütü daha ne kadar başarılı olabilir di. 

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Tarihin en büyük CHP Sarıyer ve İstanbul başarısına imza atmış olan Sevim Temizel Yalınkılıç nasıl örgütü temsil etmiyor. 

Bugün Sarıyer ilçesinde en az “Her sokaktan 1 kişi” Sarıyer Belediyesinde çalışıyor.

Unutuluyordu..

EPTALOFOS’LU KADIN 

Eptalofos’lu kadın, sevecen. anaç, sakin, duygusal ve içtenlikle soğukkanlılığını kaybetmeden, alışık olmadığı entrikalar savaşında bir Selanikli olarak, Atatürkçülüğünden ödün vermeden, kulaklarını tıkayarak, ülkenin geleceği için büyük mücadeleye mübadil ruhuyla devam ediyor. 

İçine kapanıklığı, geçmişten gelen hırslar ve mücadele ruhu, siyasi strateji, dostluğun ön planda olduğu, sakin ama bir o kadar da mücadeleci, kararlılığı, Yaşama ve Cumhuriyete olan inancı, din, mezhep ve memleketçiliği ve yaşam felsefesine Clientelism tutuculuğunu katmadan, bir yere ancak mücadele ile gelinebileceğini işaret ederek. Her zaman dik duruşu ile bir büyük efsane kadın olmaya doğru ilerliyor.. 

Sarıyer Eptalofos’lu kadını ayakta alkışlıyor..

Mustafa BALCI - Meclis Üyesi…

Bu haber toplam 14140 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
1 Yorum