Sarıyer, dünya çocuklarını ağırlıyor

Sarıyer, dünya çocuklarını ağırlıyor
Sarıyer Belediyesi, Ulu Önder Atatürk’ün çocuklara armağan ettiği Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nda, toplam 485 çocuğu misafir edecek.

Bir hafta sürecek birbirinden renkli kutlamalarla tüm çocuklar hak ettikleri bir bayram yaşayacak.

Sarıyer Belediyesi her yıl olduğu gibi bu yıl da 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı büyük bir coşkuyla kutlayacak. Bu yıl ‘Hepimiz Farklıyız, Hepimiz Eşitiz’ sloganıyla düzenlenecek etkinlikler boyunca 7 şehir ve 9 farklı ülkeden çocuklar Kilyos Sosyal Tesisleri’nde ağırlanacak. 17 Nisan’da başlayacak şenlik bir hafta boyunca kortej yürüyüşleri, halk oyunları performansı, geziler ve atölye çalışmaları ile devam edecek. Kutlamalar, Bahçeköy Life Park’ta  23 Nisan’da gerçekleşecek Aleyna Tilki konseriyle son bulacak.

7 ŞEHİR, 9 ÜLKE SARIYER’DE BULUŞACAK

Yurdun ve dünyanın dört bir yanından gelen folklor ekiplerinin muhteşem gösterileriyle renklenecek program, çeşitli atölyeler ve oyun alanlarıyla adeta bir karnaval havasında geçecek. Etkinliklere yurt dışından Bulgaristan, Bosna, Gürcistan, Sırbistan, Mantenegre, Azerbaycan, Ukrayna, Macaristan ve Kazakistan, yurt içinden Edirne, Van, Diyarbakır, Hakkâri, Manisa, Sivas Trabzon ve Tekirdağ’dan toplamda 485 çocuk katılacak.

DÖRDÜNCÜ ÇOCUK MECLİSİ TOPLANIYOR

Program kapsamında dünya çocukları bu yıl dördüncüsü düzenlenecek Sarıyer Belediyesi Çocuk Meclisi’ne katılacak. Çocukların kendilerini ifade etme alanlarına sahip olabilmeleri, akranlar arası paylaşımlarda bulunabilmeleri, kendi gündemlerini oluşturabilmeleri amacıyla geliştirilen projeyle çocuklar, hayallerini ve daha iyi bir dünya için dileklerini birbirleriyle paylaşacak.  

ÇOCUKLAR FİNALİ ALEYNA TİLKİ İLE YAPACAK

Günlerce sürecek birbirinden eğlenceli etkinliklerin ardından Life Park’ta düzenlenecek şenlikle coşku doruğa çıkacak. 23 Nisan Salı günü saat 17.00’de başlayacak etkinlik; oyun grupları, ikramlar ve halk oyunları performanslarının ardından ünlü pop müzik sanatçısı Aleyna Tilki konseriyle devam edecek. Sarıyer Belediyesi’nin minik misafirleri, etkinliğin son günü olan 24 Nisan’da Kilyos Sosyal Tesisleri’nden evlerine uğurlanacak.

ŞENLİK PROGRAMI

18 NİSAN PERŞEMBE

11.00 - 12.00  BASIN TOPLANTISI 

16.00 – 18.00 ŞENLİK AÇILIŞI, KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ VE PERFORMANS GÖSTERİLERİ (SARIYER MERKEZ – ANIT ÖNÜ)

20 NİSAN CUMARTESİ

10.00-12.00    ULUSLARARASI GELENEKSEL KOSTÜM SERGİSİ - ÇOCUK MECLİSİ (BKSM )

12.30 – 13.30 KALBİN İÇİN OLTA AT ETKİNLİĞİ PERFORMANS GÖSTERİSİ (SARIYER MERKEZ)

14.00 – 15.00  PERFORMANS GÖSTERİSİ ( AYAZAĞA MEYDAN)

16.00 – 18.00  PERFORMANS GÖSTERİSİ (VADİSTANBUL)

21 NİSAN PAZAR

15.00- 18.00   ULUSLARARASI GELENEKSEL KOSTÜM SERGİSİ, RENKLERİN BULUŞMASI GALA PROGRAMI, YARIŞMA VE ÖDÜL TÖRENİ ( BKSM )

23 NİSAN SALI

10.00 – 11.00  RESMİ İLÇE TÖRENİNE KATILIM ( SARIYER MERKEZ)

14.30-17.00    23 NİSAN ÇOCUK ŞENLİĞİ GÖSTERİ PROGRAMI   ( LİFEPARK )

17.00-18.00    ALEYNA TİLKİ KONSERİ ( LİFEPARK )

Bu haber toplam 2039 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT