Sarıyer darbecilere karşı tek ses oldu!

Sarıyer darbecilere karşı tek ses oldu!
Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) mensubu askerlerin darbe girişimi demokrasi savunucusu herkesi sokağa döktü.

Türkiye'yi ayağa kaldıran olayda milyonlarca kişi geceyi meydanlarda geçirdi. Türkiye genelinde 161 kişi şehit olurken, bin 440 kişi yaralandı. Türkiye’de tüm kesimlerin kararlı duruşu darbecileri püskürttü.

Onbinlerce Sarıyerli meydanlardaydı

Tüm Türkiye’de olduğu gibi İstanbul ve Sarıyer’de de yüz binlerce kişi sokaklarda darbeye karşı çıktı. Sarıyer merkez, Ferahevler, İstinye başta olmak üzere Sarıyer’in tüm mahallelerinde halk sokakta darbeye karşı çıktı. Polise destek olan Sarıyerliler sabaha kadar karakolun önünde bekledi.

darbe1.jpg

Binlerce kişi de AK Parti ilçe binasının önünde toplandı

Darbe girişiminin hemen ardından Türk Bayraklarını alan onbinlerce kişi Ferahevler’deki AK Parti Sarıyer ilçe Başkanlığı’nın önünde toplandı. “Asker kışlaya, vatan sana canım feda, dik dur eğilme bu millet seninle”  sloganları atan onbinlerce kişi sabaha kadar nöbet tuttu. Yine binlerce kişi Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı karşılamak için havalimanına akın etti.

darbe2.jpg

Borsanın önünde çatışma çıktı bir genç öldü

Reşitpaşa’da Borsa’nın önünden darbeci askerlerle polis arasında çatışma çıktı. İstinye’den o bölgeye yürüyen halkın üstüne ateş açıldı. İstinye’nin sevilen gençlerinden Fatih Satır (26) yaşamını yitirirken, çok sayıda kişi de yaralandı. Yaralanan onlarca kişi çeşitli hastanelerde tedavi altına alındı. Borsanın önündeki çatışmalarda 5 darbeci askerin öldüğü belirtildi. 

AK Partili Gürsel Erdem ve  Ali Usta vuruldu

Darbecilerin Borsa’ya girmesini engellemeye çalışan halka ateş açıldı. Çok sayıda kişi yaralandı. Yaralananlar arasında AK Parti eski İlçe Başkanı Hüseyin Özdemir’in eski şoförü şimdi Kâğıthane Belediyesi’nin personeli olan Gürsel Erden ve eski Sarıyer Belediye Başkan Yardımcısı Ali Usta da bulunuyor. Ali Usta’nın dirseği parçalanırken Gürsel Erden ise kalçasından vuruldu. Ambulansla Acıbadem hastanesine kaldırılan iki isim tedavi edildi.

darbe3.jpg

161 ŞEHİT

Silahlı terör örgütü FETÖ'nün darbe girişimi nedeniyle çıkan olaylarda Türkiye genelinde, 161 kişinin şehit olduğu, bin 154 kişinin yaralandığı bildirildi.

İKİ BİN GÖZALTI

Darbe girişimiyle ilgili başlatılan soruşturmalar kapsamında, Türkiye genelinde, silahlı terör örgütü FETÖ üyesi bin iki bin üzerinde Türk Silahlı Kuvvetleri personeli gözaltına alındı. 100’ün üzerinde askerin de öldüğü belirtiliyor.

Bu haber toplam 9497 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT