Sarıyer daha da borçlanacak

Sarıyer daha da borçlanacak
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç meclisten 13 Milyon 600 Bin TL borçlanma yetkisi alacak.

Türkiye’nin en borçlu belediyeler listesinde bulunan Sarıyer Belediyesi daha da borçlanıyor. Geçtiğimiz meclis toplantısında Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’e ulusal bankalardan borçlanma yetkisi verilmesi meclise gelmiş ve son dakikada gündeme eklenen madde oy çokluğu ile bütçe komisyonuna havale edilmişti. Komisyon raporunun bu gün (Cuma) meclise gelmesi bekleniyor. AK Parti grubu borçlanmaya karşı çıkıyor.



AK Partili Bay: “13 milyon borç daha Sarıyerlinin sırtına yüklenecek”
AK Parti Meclis Üyesi Fuat Bay, “Eski parayla borç alınmak istenilen 13 trilyon 600 bin liranın belediyenin hangi faaliyetlerine harcanacağına dair bir açıklama yapılmadan, meclis gündemine aniden getirilerek karara bağlanması düşündürücüdür. 13 trilyonluk bu borçlanma Sarıyerlinin sırtına yüklenecektir. 4 sene önce şu kadar borçla devraldık diyerek 2 sene borç edebiyatı yaptınız sonra da 155 trilyonun üzerine 13 trilyon borç daha ekleyeceksiniz. Belediyenin yaklaşık 120 trilyon senelik bütçesi var. Bu bütçe öyle bir çar çur ediliyor ki 13 trilyon borçlanmayla bir şekilde bütçeyi kapatmak istiyorsunuz. Şahsım ve grubum adına bu borçlanmaya hayır diyeceğiz” dedi.



CHP’li Sarıgöl: “Belediye hizmet binası için borçlanıyoruz”
CHP adına konuşan Meclis Üyesi Erdal Sarıgöl ise, “Belediye hizmet binası, evlendirme dairesinin yapımı için gerekli bir borçlanmadır. Sizin döneminizde gelen borçları ödediğimiz gibi bu borcu da biz ödeyeceğiz merak etmeyin” diye konuştu.

Bu haber toplam 3175 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT