'Sarıyer daha çok solu konuşacak'

'Sarıyer daha çok solu konuşacak'
Ali İhsan Özdemir kongre öncesinde CHP Sarıyer örgütüyle buluştu.

CHP Sarıyer İlçe Başkan Adayı Ali İhsan Özdemir, yarın yapılacak olan kongre öncesi Büyükdere’deki Bosfor Restoran’da partililerle buluştu. Partililerin alkışları arasında kürsüye çıkan Özdemir, önemli mesajlar vererek CHP örgütünden destek istedi. Özdemir’in, “Pazartesi’nden sonra Sarıyer daha çok solu konuşacak” sözleri salonu dolduran CHP’lilerden büyük alkış aldı.

ali_ihsan_ozdemir_top_icq.jpg

Sarıyer’de soldan bahsedilmiyor 
Konuşmasına kendisini tanıtmakla başlayan Özdemir, “Tanıştığımız CHP’nin yerinde şuan başka bir şey var. Eskiden gençlik kolları kongreleri olurdu, belki küçük hümayişler olurdu ama şimdi birbirlerini tanımıyor hale geldiler. Kadın kolları eskisi gibi işlevsel değil. Bunlar da bizi örgüt olmaktan çıkardı. Eskiden ‘CHP Sarıyer Örgütü’ denilirdi şimdi ‘CHP İlçe Teşkilatı’ deniyor. Eskiden her hafta örgüt toplantıları yapılırdı şimdi ayda bir bile bazen yapılamıyor. Bizim asıl örgütlenme modellerimiz var. Artık CHP’de neredeyse Atatürk konuşulmuyor, soldan bahsedilmiyor, laiklik neredeyse bahsedilmiyor, Kemalistliği unutturmaya başladılar bize. Sadece Sarıyer’i konuşuyorum zannedilmesin, tüm Türkiye’de bunlar yaşanıyor” dedi.

Kadınlar ve gençler ön planda olacak
Biz Sarıyer’de genel seçimlerde ikinci olduk. Genel seçimler ile yerel seçim süreçleri kuşkusuz farklıdır ancak 28 bin fark atarak 2014’te tekrar kazandığımız belediye seçimlerinden bugün eksi 3 bin farka geldik. Bu sorunun hızla düzeltilebilir olması lazım. Gençlik kollarımız sağlıklı bir şekilde kongre yapacak, biz müdahil olmayacağız. Kadın Kolları’nda da aynı şey, broşür dağıtarak değil erklere katılarak çalışmalarını yürütecekler. Böylelikle biz yeniden örgüt olacağız ve bunu söylemekten hiç çekinmeyeceğiz.

Değişim mesajını Dağevleri’nden verdik
Pazartesi’den itibaren Sarıyer’de bugüne kadar olduğundan daha fazla solu konuşturmak ilk görevimiz olacak. Ben bir tek mahallemden yola çıkarak Sarıyer’i değiştiremezdim ancak 47 ön seçim delegemiz ve 12 kongre delegemizin 11’i hanımefendilerden tercih etti benim mahallem. Biz Dağevleri’nden Sarıyer’i değiştiremezdik ama mesajımızı vermeliydik ve bunu başardık.

ali_ihsan_ozdemir_sariyer.jpg“Sarıyer’de çok başarılı bir belediyemiz var ama çalışmalarını halka anlatamıyoruz”
Sarıyer’de çalışkan ve başarılı bir belediye başkanı olduğuna vurgu yapan Özdemir, “Sarıyer’in geneline baktığımızda belediyemizin çok güzel çalışmaları var. Çok sağlıklı ciddi yatırımlar yapılıyor. Ancak 1 Kasım seçimlerine bakıyoruz Sarıyer’in 26 mahallesinde oy olarak geri kalmışız. 28 bin oy farkından gelip geriye düşmüşüz. Sarıyer’de farkı daha da açmamız gerekirken, maalesef ikinci parti olmuşuz. Demek ki belediyemizin bu güzel çalışmalarını halka anlatamamışız. Demek ki biz o yatırımları oya çevirecek siyaseti becerememişiz. İşte bu yüzden değişim lazım. Pazartesi’den itibaren CHP Sarıyer’i eksi 3 binlik seçim sonucundan hızla alıp, tekrar 28 bin oy farkımızı daha da arttırarak birinci parti konumumuza gelmemiz gerekiyor. Biz bu partinin genel başkanını başbakan yapmaya hazırız. Tüm parti örgütünden destek istiyorum’ diye konuştu.

ali_ihsan_ozdemir_top_ic2.jpg

 

Bu haber toplam 5611 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
1 Yorum