Sarıyer, Büyükşehirle tanıştı! Sorunlar tek tek çözülüyor..

Sarıyer, Büyükşehirle tanıştı! Sorunlar tek tek çözülüyor..
İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin CHP’ye geçmesiyle birlikte Sarıyer’in yıllardır çözülemeyen sorunları çözülmeye devam ediyor.

Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in yıllardır ısrarla takip ettiği ve önceki İBB yönetimi tarafından bir türlü programa alınmayan Sarıyer’in birçok sorunu nihayet çözülüyor. Şükrü Genç’le sık sık bir araya gelen İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, kendisine sunulan tüm eksikleri çalışma programına almaya devam ediyor. Sahil yolunda devam eden İSKİ’nın atık su çalışması bunun en önemli örneklerinden biri oldu. Ekrem İmamoğlu’nun başkanlığındaki İBB’nin Sarıyer’deki çalışmalarını, “Sarıyer, Büyükşehir ile tanıştı” söyleriyle değerlendiren Şükrü Genç ise yıllardır gösterdiği çabanın adeta gururunu yaşıyor. Sarıyer halkı ise iki başkanın çalışmalarını büyük bir memnuniyetle karşılıyor.

atik5-001.jpg

Sarıyer- Çayırbaşı arasındaki koku ve su baskınları sona erdi

Çevre sağlığını olumsuz etkileyen atık suların boğaza girişini engellemek için yapılan 2 bin metre uzunluğundaki çalışmanın ilk etabı Sarıyer Merkez Mahallesi’nden başlayarak Çayırbaşı’nda bitmişti.

atik2-001.jpg

İSKİ tarafından gerçekleştirilen hattaki çalışmayla birlikte, bu bölgede yıllardır devam eden kötü koku ve aşırı yağışlarda yaşanan su baskınları da sona erdi.

iski-ic2.jpg

Yeniköy-İstinye’de de 30 yıllık sorun çözülüyor

Çalışmanın ikinci etabı ise Yeniköy – İstinye arasında yoğun bir şekilde devam ediyor. Bu bölgedeki çalışmanın da neredeyse sonuna gelindi. Çalışma tamamlanınca atık sular denize karışmadan Baltalimanı Atık Su Arıtma Tesisi’ne ulaştırılacak. Böylece İstanbul Boğazı’nın Sarıyer sahil şeridi atık sulardan arındırılarak daha temiz bir hale gelecek.

iski-ic3.jpg

Köyler bölgesine de müjde!

Bilindiği gibi onbinlerce kişinin yaşadığı Sarıyer’in köyler bölgesinin de en önemli sorunu atık su problemiydi. Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç bu sorunu da yıllardır İBB’ye taşımış ve dönemin yönetiminden olumlu bir sonuç alamamıştı. İBB’nin CHP’ye geçmesiyle bu kez sorun detaylı olarak İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’na sunuldu ve programa alındı. İhale sürecinin bitmek üzere olduğu alanda çalışmaların önümüzdeki günlerde başlaması bekleniyor. Bu çalışmayla Sarıyer’e bağlı Zekeriyaköy, Uskumruköy gibi bölgelerde yıllardır çözülemeyen atık su sorunu da çözülmüş olacak.

iski-ic1-001.jpg

Bu haber toplam 5722 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT