'Sarıyer borç batağına gidiyor'

'Sarıyer borç batağına gidiyor'
Şükrü Genç'in borç rekoruna AK Partili Canarıkan'dan sert tepki!
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in 12 Milyon 500 Bin TL’lik borç yetkisi daha almasına AK Parti cephesinden sert tepki geldi. Meclis kürsüsünden konuşan AK Parti İBB ve Sarıyer Belediye Meclis Üyesi Halil Canarıkan, Sarıyer’in borç batağına sürüklendiğini belirterek, “Seçim öncesinde bu paranın kimlere dağıtılacağı ile ilgili ciddi kuşkularımız var. Böyle bir borçlanma etik değil. Sarıyer’in çocuklarının CHP’li belediye yüzünden borçlu doğmasına izin vermeyeceğiz” dedi. 

Şükrü Genç “Topal ördek” durumundadır 
Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in neredeyse her meclis toplantısında borç yetkisi aldığını vurgulayan AK Partili Canarıkan, “Maşallah sayın belediye başkanımız almış hızını gidiyor. Belediyeyi borçlarla yönetiyor. Her geçen gün Sarıyer halkı daha da borçlanıyor. Kendisi şu anda tabirimi hoş görsünler “topal ördek” durumundadır. Yani tekrar seçilip seçilmeyeceği meçhuldür. Giderayak Sarıyer halkını bu kadar borç yükünün altına sokmasına hakkı yoktur. CHP’li Sarıyer Belediyesi 4,5 yılda 100 milyonun üzerinde borçlanmıştır. Bu borcun karşılığında maalesef Sarıyer’e kazandırdığı bir eserde yoktur. Bu meclisin Sarıyer’imizi göz göre göre büyük bir borç batağına sokmaya hakkı yoktur” dedi.

canarikanic1.jpg

Canarıkan Şükrü Genç’i CHP’li Ayber ile Sarıgöl’ün sözleriyle vurdu
Yusuf Tülün döneminde alınan 8 Milyon TL’lik borçlanma yetkisine CHP’lilerin karşı çıktığını ve o dönem meclis üyesi olan Adnan Ayber ile Erdal Sarıgöl’ün meclisteki konuşmalarını hatırlatan Canarıkan, “Geçen dönem seçimlere az bir zaman kala Yusuf Tülün bey borçlanma yetkisi isterken, Sayın Adnan Ayber bu talebe karşı çıkmış ve şöyle demişti; ‘seçimlere az kalmış bu süreç içinde gelecek yönetim, bu kim olursa olsun, kime denk gelirse gelsin serbest bırakmak, elini açmak varken bu kadar borcu olan belediyeye borç yükü getirmek çok etik değildir’ demişti.  Yine CHP’li Erdal Sarıgöl kardeşimiz ise şöyle demişti;  ‘Belediye bu borçlanmayı seçime az bir zaman kala neden yapmak ister? Borcu olan bir belediyenin yeniden üstelikte teminat göstererek 8 trilyon daha borç almasına biz Cumhuriyet Halk Partisi gurubu olarak karşı çıkıyoruz ve Sarıyer’in ve Sarıyer’in geleceğinin borçlandırılmasına da, yok edilmesine da karşı çıkıyoruz. Sarıyer belediyesinin bu parayı seçimden önce kimlere dağıtacağı hususunda, hangi borçları ödeyeceği hususunda kuşkularımız var’ demişti Şimdi bende aynen Erdal bey ve Adnan hocam gibi düşünüyorum… Bu parayı seçimden önce kimlere dağıtılacağı hususunda, hangi borçlara ödeneceği hususunda kuşkularımız vardır” diye konuştu. 

Böyle bir borçlanma etik değildir
CHP’li Belediye Başkanı Şükrü Genç’in giderayak Sarıyer’i borç batağına soktuğunu belirten Canarıkan “Ne diye borç alıyor anlamış değiliz. Ayrıca bu borca karşılık Sarıyer’imize kazandırılan bir eser de yok. Paranın hayali faturalarla nerelere gittiğini denetim komisyonu raporunda maalesef gördük. CHP’li arkadaşlarımız kendileri bu usulsüzlükleri tespit ettiler. Sayın Belediye Başkanımız Şükrü Genç sayesinde Sarıyerli çocuklar artık borçlu doğuyor. Bu yükün daha da artmasına kesinlikle izin vermeyeceğiz. AK Parti grubu olarak bu borçlanmaya, yeniden kredi alınmasına karşıyız. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını kimseye yedirmeyeceğiz” dedi. 

Bu haber toplam 5300 defa okunmuştur
Etiketler :
HABERE YORUM KAT
2 Yorum