Sarıyer Belediyesi’nin yıllardır yaptığı çalışmalara İBB sahip çıktı

Sarıyer Belediyesi’nin yıllardır yaptığı çalışmalara İBB sahip çıktı
Sarıyer Belediyesi’nin yıllardır her sabah temizliğini yaptığı tarihi Garipçe Kalesi’ndeki çalışmalara İstanbul Büyükşehir Belediyesi sahip çıktı.

Yetki alanında olmadığı halde Sarıyer Belediyesi tarafından düzenli bir şekilde yıllardır temizliği yapılan Tarihi Garipçe Kalesi siyasi malzeme haline getirilmeye çalışılıyor. Sarıyer Belediyesi’nin sürekli olarak yaptığı temizlik çalışmaları bazı basın yayın kuruluşlarına “İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılıyor“ şeklinde servis edilerek, Sarıyer Belediyesi’nin ilgisiz kaldığı yönünde bir algı oluşturulmaya çalışıldı.

Sarıyer Belediyesi’nin basın ofisinden yapılan açıklamada, Sarıyer’deki; Fener, Garipçe ve Kilyos kalelerinin temizliğinin her sabah Sarıyer Belediyesi’nin ekipleri tarafından yapıldığı hatırlatılarak, duyarlı vatandaşların bu tür asılsız haberlere itibar etmemesi gerektiği vurgulandı.

garipce-ic2.jpg

Sarıyer’deki kaleler düzenli olarak temizleniyor

Sarıyer Belediyesi’nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: İstanbul'daki en önemli tarihi yapılar arasında olan Garipçe Kalesi son günlerde bilinçsiz vatandaşların attığı çöpler ve bakımsızlık nedeniyle haberlere konu olmuştur. Garipçe Kalesi başta olmak üzere ilçemizde bulunan kalelerin belediyemiz yetkisine bırakılması, bu sorunun kalıcı çözümü olacaktır. Yetki karmaşası sebebiyle tarihi yapılar gün geçtikçe tahrip edilmekte ve kirletilmektedir. Bazı yayın organları tarafından siyasi malzeme olarak kullanılan konunun kalıcı çözümü gerekmektedir.

garipce-ic3.jpg

Sarıyer’de bulunan kalelerin kontrolü Kültür ve Turizm Bakanlığı yetkisindedir, Sarıyer Belediyesi’nin müdahalesine açık değildir. Fakat vatandaşlardan gelen talep doğrultusunda Rumeli Feneri, Garipçe ve Kilyos kalelerinin temizliği ekiplerimizce her sabah yapılmaktadır. 10.01.2019 tarihinde çeşitli medya kuruluşlarında Garipçe Kalesi ile alakalı Sarıyer Belediyesi’nin konuyla ilgilenmediğine dair çıkan haberler tamamen asılsızdır.

Sarıyer Belediyesi olarak duyarlı vatandaşlarımızın çıkan haberlere itibar etmemesini rica ediyor, bu tür olaylardan çıkar beklemek yerine Sarıyer’i seven herkesin dayanışma birlik ve beraberlik içinde sorunu çözmeye katkı sunmasını bekliyoruz.

garipce-ic1.jpg

garipce-ic4.jpg

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 5372 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT