Sarıyer Belediyesi'nden Sarıyerlileri rahatlatan tahsis kararı

Sarıyer Belediyesi'nden Sarıyerlileri rahatlatan tahsis kararı
Sarıyer Belediyesi’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na tahsis ettiği bina sayesinde binlerce Sarıyerli, Kâğıthane’ye gitmeden daha kolay bir şekilde hizmet almaya başladı.

Belediye hizmet binası, kültür merkezleri ve ilçeye kazandırdığı birçok yatırımla vatandaşların hayatını kolaylaştıran Sarıyer Belediyesi, diğer kamu kurumlarına tahsis ettiği binalarla da Sarıyerlilerin daha kolay hizmet almasını sağlıyor.

Hizmet binasının açılmasıyla birlikte boşa çıkan belediyeye ait birçok bina, meclis kararlarıyla belli süreliğine çeşitli kurumlara verilerek vatandaşların hizmetine sunuldu. Şükrü Genç Başkanlığı’ndaki Sarıyer Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü ile Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na bağlı Sosyal Hizmet Merkezi'ne de yeni binalar tahsis etti.

sosyal1.jpg

Sarıyerlileri Kâğıthane’ye gitmekten kurtaran tahsis

Son olarak Çayırbaşı Mahallesi’nde daha önce Sosyal İşler Müdürlüğü ve Fen İşleri Müdürlüğü’nün hizmet verdiği bina, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'na tahsis edildi. Sarıyer Belediyesi bu tahsisle binlerce Sarıyerliye büyük kolaylık sağladı. Daha önce Sosyal Hizmet Merkezi'nin Sarıyer’de herhangi bir merkezinin olmaması nedeniyle her ay yaklaşık 25 bin Sarıyerli, Kâğıthane’ye giderek buradan hizmet almaya çalışıyordu.

Merkezin uzak olması nedeniyle çok sayıdaki kişi de Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın sağladığı sosyal imkânlardan faydalanamıyordu. Bu tahsisle birlikte Sarıyerliler, Kâğıthane’ye gitmeden Sosyal Hizmet Merkezi'nin sağladığı imkânlardan daha kolay faydalanabilecek. Tadilatı yapılan bina Sarıyerlilerin hizmetine açıldı.

sosyal2.jpg

Bu haber toplam 5270 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT