Sarıyer Belediyesi sporu SAGEM bünyesine de taşıdı

Sarıyer Belediyesi sporu SAGEM bünyesine de taşıdı
Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi ve Sarıyer Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından kurulan mini voleybol takımı ilk antrenmanına çıktı.

Gençleri spora yönlendirmek için büyük çaba harcayan Sarıyer Belediyesi, bu çalışmaları Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç’in en önemli projelerinden biri olan SAGEM’lerin bünyesine de taşıdı.

Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM) ve Sarıyer Belediyesi Spor İşleri Müdürlüğü tarafından mini voleybol takımı kuruldu. Mini voleybol takımı ilk antrenmanına Ferahevler şubesinde çıktı. Antrenmanlar ayrıca SAGEM’lerin Bahçeköy ve Ayazağa şubelerinde de yapılmaya başladı.  

Antrenmana çıkan çocuklar eğlenceli vakit geçirirken hocalarını ise bir sporcu disipliniyle dikkatle dinledi. SAGEM’ler çocukların eğitiminin yanında profesyonel voleybolcu olmalarına imkân sunuyor. Voleybolda başarılı olan öğrenciler ileride Sarıyer Kadın Voleybol takımının birer sporcusu olacak.

sag5.jpg

,Spor ile çocuklara motorik hareket becerileri, esneklik, takımbilinci, sosyallik, iletişim ve toplumda birey olarak davranabilmesi için güven saygı kazandırma amaçlanıyor.

SAGEM’LER HAKKINDA

Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM),2009 yılından bu yanan Sarıyer bölgesinde yaşayan 7-14 yaş aralığındaki çocuklar ve eğitsel ve sosyal alanlarda destek sağlamak amacıyla Sarıyer Belediyesi tarafından kurulmuş olan ve 11 farklı mahallede ücretsiz olarak hizmet vermekte olan eğitim ve kültür merkezidir.

SAGEM aileler ve çocukların yaşadıkları kentin eğitsel ve sosyal alanlardaki gerektirdiği ihtiyaçlarını karşılamak bu alanlarda fırsat eşitliğine destek sağlama ve hak temelli çalışmalar yürütmeyi amaçlamaktadır.

Sarıyer Belediyesi Gençlik Eğitim Merkezi (SAGEM); Ayazağa, Bağlar, Bahçeköy, Cumhuriyet, Ferahevler, FSM, İstinye, Kazım Karabekir, Pınar, Reşitpaşa ve Sarıyer olmak üzere 11 şube ile hizmet vermeye devam etmektedir.

sag1.jpgsag2.jpgsag3.jpgsag4.jpg

Kaynak:SARIYER MANŞET

Bu haber toplam 11855 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT